Съдебните заседатели към Окръжен съд – Добрич с мандат 2023

...
Съдебните заседатели към Окръжен съд – Добрич с мандат 2023
Коментари Харесай

Нови съдебни заседатели положиха клетва в Окръжен съд - Добрич

Съдебните заседатели към Окръжен съд – Добрич с мандат 2023 – 2027 година публично встъпиха в служба, като поставиха клетва пред Общото заседание на съдиите. Двадесет и пет нови заседатели се заклеха да ползват тъкмо Конституцията и законите на Република България, да извършват отговорностите си по съвест и вътрешно разбиране, да бъдат безпристрастни, справедливи и обективни.

Преобладаващата част от новите заседатели са представители на община Добрич – 17, шестима души са излъчени от община Добричка и по един от общини Шабла и Тервел. Четирима души ще бъдат заседатели за втори мандат.

Церемонията по встъпване на правосъдните заседатели бе ръководена от ръководителя на Окръжния съд Галатея Ханджиева. Тя прикани новоизбраните заседатели да извършват отговорностите си отговорно и с активността си да способстват за повишение на публичното доверие в правосъдната власт.

След полагане на клетвата заседателите подписаха клетвени листове и получиха първични уточнения за статута, правата и отговорностите си.

Списъкът на определените и положили клетва заседатели ще бъде оповестен на уеб страницата на Окръжния съд. Определянето им за присъединяване в каузи ще става на правилото на инцидентния асортимент посредством електронно систематизиране.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР