Съдебни обжалвания бавят изпълнението на първата част от проекта, по

...
Съдебни обжалвания бавят изпълнението на първата част от проекта, по
Коментари Харесай

Обжалвания бавели изграждането на система за ранно предупреждение от наводнения

Съдебни обжалвания бавят осъществяването на първата част от плана, по който в България би трябвало да се построи система за ръководство на водите и ранно предизвестие. Това разгласи пред " Дарик " министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Той уточни, че още предното държавно управление е дало начало на първия стадий от плана, само че от ноември 2016 година той не се развива поради обжалване на избора на негов реализатор.

Където системата за ранно предизвестие не съществува са огромните проблеми, въпреки всичко уточни той.

Проблемът да има толкоз вреди при значителни превалявания и жертви е сложен, би трябвало да се възползваме от модерните средства, само че не би трябвало да чакаме, че всичко може да се реши, заключи той.

Димов заяви, че от нощес пречиствателната станция на Бургас, която пострада от дъждовете, е пусната в деяние. Депото за боклуци обаче не може да работи и възобновяване на работата ще отнеме сред 3 седмици и месец и половина.

По-късно през днешния ден министърът ще разиска с локалната власт ограничения по образуването на краткотрайни площадки за боклуци, където деветте общини, които употребяват депото, да извозват боклуците до решаването на казуса. Въпросът ще бъде разисквани на изключителното съвещание на държавното управление в понеделник.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7376)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР