Съдебни лекари смятат, че Анка Михайлова от Столипиново, сочена за

...
Съдебни лекари смятат, че Анка Михайлова от Столипиново, сочена за
Коментари Харесай

Съдебни лекари смятат, че Анка редовно малтретирала бебето си. Тя: “Никой никога не я бил“

Съдебни лекари считат, че Анка Михайлова от Столипиново, посочена за палач на дребната Севда, постоянно е малтретирала детето си. В региона на главата са открити 3 травматични увреждания, като са нужни най-малко 2 удара в разнообразни области, считат специалистите изготвили експертизата.
Прочетете още
„ В случая това не може да се получи от рухване. Имало е синдром на третираното дете. Обясненията за механизма на увреждане не съответстват с контузиите. Има признаци, че детето е третирано в остарял интервал. Възможно е повода за гибелта да е композиция от контузията и синдрома на раздрусаното бебе ”, безапелационни са движимостите лица. Според тях детето е било горено с цигара и имало следи от удари с колан.

Самата Анка даде напълно разнообразни пояснения за съдбовния ден. Тя приказва за първи път пред съда, като описа и нейната версия за случилото се:

„ Преди 2 години осинови детето и го кръстих Севда, на майка ми, която умря. Сама се грижих за него. Тя беше щастлива, имах спестени пари от работата в чужбина имах и от родителите ми злато и пари и разполагах със средства ”, стартира описа си майката осиновител.

„ Никой не го е бил и хапал нито тогава, нито преди този момент ”, безапелационна е Анка.

„ Сутринта същия ден станахме със Севда, излизахме на разходка с количката. Играхме и на обяд се качихме горе. Нахраних я и спа следобеден сън. След това отново излизахме. През деня не е падала. Преди 3-4 дни върху нея паднаха столове и имаше синина по крайници. Вечерта играхме, пеех ѝ песни и се смяхме. Дойде време за лягане, като преди този момент я нахраних и изкъпах. Бях чистила и бях махнала пътеките и килимите. Тя си играеше и гледаше детски излъчвания. Аз и събираха играчките и го сложих на спалнята. Правих и кашата и чух " туп ", описа Михайлова пред магистратите.

„ Хвърлих всичко и бягах към спалнята и го видях на плочките. Не беше на себе си. Взех го и го гушнах. Беше със затворени очи, като умряло. Аз го взех и започнах да викам. Видях, че не идва на себе си. Аз не знаех какво да върша, бях в суматоха. Виках „ Севде, Севде, тук съм майко ”, само че то не отговаряше. Тогава започнах да крещя по-силно за помощ. Излязох от жилището и не знаех какво да върша. Щипах го да го свестя, не помня да съм го хапала, само че не идваше на себе си ”, изясни през сълзи Анка.

Тогава тръгнала по стълбите и пристигнали момчета, които взели детето на ръце, тъй като тя била по чехли и по пижама. След като са закарали Севда в болница повече не я е виждала.

„ Доктора сподели да му подготвям леглото и аз взех решение, че е добре. Полицаите обаче непосредствено ме взеха от пътя. Аз бях арестувана като разбрах какво се е случило ”, сподели още Анка.

Тя отхвърля да я е била и наказвала преди. Сподели, че е била на образование преди да осинови Севда, къде са я учили по какъв начин да се грижи за него.

В днешното съвещание показания пред съда дадоха и служителят на реда, изпратен към мястото незабавно след сигнала, както и мъжът който е чул виковете и е закарал Анка до болница.

Инспектор Петър Йочев е бил изпратен към ул. ”Клисура ” по сигнал за тежко закононарушение. „ Обадиха ми се, че е осъществено тежко закононарушение, и ни бяха сложени задания да отидем в региона да намерим очевидци и да разпитаме очевидци. Първоначалната информация беше, че детето е паднало от леглото, блъснало си е главата и е в тежко положение. Заедно с сътрудника извършихме инспекция и разговаряхме с много хора. Всички те изрекоха позитивно мнение за майката, че добре си е гледала детето и не са виждали експанзия от нея. Информацията за нея беше позитивна. Качих се в жилището, беше подреден, чист и спретнат. Разпитали сме 10-20 индивида почти, някои от тях бяха близки, други съседи. Видяхме и майката, беше обезпокоена до момента в който бяхме там ”, сподели униформеният.

Стефан Юстенов е чул писъците на майката и дружно с другари се е притекъл на помощ. Закарал е Анка и дребната Севда в болница с персоналния си автомобил.

„ Бях зад блока в който живее дамата с 4-5 другари. Чух крясъци " детето ми умира ". Качихме се по стълбите нагоре и тя към този момент излизаше. Жената носеше детето, само че след това го взе Северин Бонев. Качихме се в моята кола и го закарахме в болница. Майката сподели, че е паднало от спалнята и си е блъснала главата. Детето дишаше, само че беше в безсъзнание. Познавам я като съсед, само че нямаме общо. Знам, че е добра жена, само че аз работя в Германия и рядко съм ги виждал ”, описа Юстенов пред съда.

Според един от бранителите на Анка – юрист Димитър Будаков би трябвало да има смяна на правната подготовка на закононарушението и смяна в характера на цялото дело. Юристът неведнъж изрази съмнение в заключенията на правосъдните медици, като счита, че следите от хапане нямат отношение към заключенията, че Севда е била редовно измъчвана.

По делото престоят разпит на още няколко очевидци, които все още са нередовни призовани, след което се чака Окръжен съд – Пловдив да се произнесе по отношение на повдигнатите обвинявания и да постанови присъда.

Припомняме, че против Анка Михайлова е повдигнато обвиняване за това, че на 23 септември 2022 година съзнателно е умъртвила малолетната Севда /на 1 година и 9 месеца/, като детето е умряло на 16 октомври 2022 година Според обвинителния акт убийството е осъществено по отношение на лице, намиращо се в безпомощно положение и при изискванията на домашно принуждение.

Обвинението против 42-годишната жена е по най-тежкия член от наказателния кодекс, който планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Всичко по делото четете тук:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР