Съдебната реформа и законите за Плана за възстановяване и устойчивост

...
Съдебната реформа и законите за Плана за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

Атанасова: ГЕРБ държат до края на парламента законопроектът за главния прокурор да бъде разгледан

Съдебната промяна и законите за Плана за възобновяване и резистентност са целите на ГЕРБ-СДС до края на 48-ия парламент. Това изясни ръководителят на групата Десислава Атанасова в коридорите на Народното събрание.

Кокто към този момент стана ясно, президентът ще разпусне Народното събрание на 3 февруари, което значи още 6 работни дни. До тогава от ГЕРБ-СДС са си сложили като приоритет част от законите, нужни за правосъдна промяна - битка с корупцията и отбрана на жителите, подаващи сигнали, както и законите, нужни за Плана за възобновяване и резистентност.

" Това мисля, че са най-важните и за цялото общество, и за Народното събрание тематики. Въпросите и и законопроектите за еврозоната също се движат, и там има периоди, които текат сред първо и второ четене, само че аз считам, че до края на другата седмица ще успеем в оптимален размер да свършим задоволително работа, тъй че да подсигуряваме първо, че средствата по Плана за възобновяване и резистентност не са застрашени, и второ, че е ясна посоката във връзка с правосъдна промяна и корупция, и трето, че пътят на България към еврозоната не предстои на коментар ", сподели Атанасова.

 

Тя разгласи и че от групата на ГЕРБ-СДС държат законопроектът за основния прокурор също да бъде прегледан в зала.

Тя оцени и бързата работа на комисиите към Народно събрание.

" Според мен традицията, практиката, трайно е отстоявала, че не повече от седмица след връщането на последния мандат, следва президентът да издаде декрет и Народното събрание да бъде необуздано ", разяснява Атанасова.

Тя засегна и тематиката за пребития българин в Северна Македония.

" Въпреки че Народно събрание отвори на процедура пътя на Северна Македония към европейско участие, депутатите от партията на Бойко Борисов държат РСМ да следва всички критерии, заложени в плана на решение, а точно човешките права ", сподели тя и добави:

" Ние ще държим да получим отговори след всеобхватно и цялостно следствие в Северна Македония. Всичко останало, политически изявления и то от най-високата естрада, смятам за неуместни, и считам, че биха влошили в допълнение така и така комплицираните връзки ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР