Съдбата свързва Кастра Рубра с гуруто на световната енология Мишел

...
Съдбата свързва Кастра Рубра с гуруто на световната енология Мишел
Коментари Харесай

Гуруто на световната енология работи с наша изба

Съдбата свързва Кастра Рубра с гуруто на международната енология Мишел Ролан.

Той е международно прочут изобретател и основател на винени звезди. За цялата си кариера е съветвал винени гении по цялото земно кълбо, а у нас работи само с винарска маза „ Кастра Рубра “.

В историята на човешките гастро връзки, времето, като измервателна стойност, а не като количество, е факторът, определящ силата на постоянството и класата на стойностните неща.

Както компанията „ Michelin “ повече от 120 години раздават значими оценки във тип на кулинарни звезди на шефовете-готвачи за класата на техните заведения за хранене, по този начин и мосю Мишел Ролан оповестява към този момент 50 години своето експертно мнение като пример за качеството на виновността.

Неговите винозвезди са прецизен пътепоказател за аудитория по целия свят.

Символично и дефакто, с България мосю Ролан го свързва пътя Via Diagonalis. Името на избата “Кастра Рубра “ значи на локален тракийски акцент „ алена цитадела “, същинското място на която е в Сакар планина, село Коларово, в непосредствена непосредственост до упоменатата тогавашна римска автомагистрала.

Избата е същинско украшение, модерна цитадела на достоверното вино, с потенциал 1000 тона вино, разполага с 1500 дъбови бъчви, в които да отлежава скъпоценната течност и има към 2500 дка лозови масиви.

От историята знаем, че Римската империя е поддържала мощта си, употребявайки Via Diagonalis, като значима транспортна, обществена и продоволствена артерия, свързваща Рим и Константинопол.

Силата на нейната големина се е запечатала във времето и дава съображение за прословут пиедестал на общ брой от фактори, изменящи нации и ориси.

Напитката, построена от светлината на скъпото българско слънце, морните ръце на труженика, компетентен по какъв начин да отгледа лозята, вятърът и почвата на Сакар планина, създаващи зрънцето грозде, от което потича сладостта на живота, песента на птиците, оповестяващи хубостта на природата ни.

Castra Rubra Rose Pinot Noir. Добрата сплав на всички детайли и уникалността на естествените български дадености, връзката им с историята и нейния отзвук през времето, убеждават непоклатимо международният винен ас, и той от 2007 година до ден сегашен, твори виновността на „ Кастра Рубра “, дружно с превъзходния екип от чудесно готови технолози на избата – Пламена Костова, Антон Димитров и Деница Кабзева.

Тази част на Тракийската равнина към региона на Сакар планина, приета като най-хубавия винен район в България, е удобна за основаването на червени виновност. Години наред, виновност като – Castra Rubra, Butterfly’s Rock, Because We Can ( топ виното на избата), виновността от серията Nimbus – Pinot Noir, Syrah, Malbec – са познати с безкомпромисно качество.

През летния сезон на 2022 година, огромен интерес се следи към пуснатата нова годишна продукция на едно-сортови бели виновност – серията Wine Book – Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier (френски съществени бели сортове), както и розе 2021 годишна продукция – Castra Rubra Rose Pinot Noir.

В основания преди година и половина онлайн магазин на маза „ Кастра Рубра “, се предлага извънредно, само на пазара у нас, при поръчка на три бутилки вино, да бъдат доставени гратис до клиента.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР