Съдбата на извадения от Първа лига отбор на Верея няма

...
Съдбата на извадения от Първа лига отбор на Верея няма
Коментари Харесай

Съдбата на Верея се разплита след 13 юни, тимът в жребия за Втора лига

Съдбата на извадения от Първа лига тим на Верея няма да бъде ясна преди 13-и юни, което значи, че е невероятно да се взима решение по проблема в каквато и да е посока. Както е известно, професионалният лиценз на Верея е лишен и освен това състояние те би трябвало да продължат присъединяване си в Югоизточната Трета лига.

От Верея обаче са обжалвали решението пред Апелативната комисия по лицензирането и са внесли нови доказателства. Сега би трябвало да се произнесе Апелативната комисия по лицензирането, като това ще стане след 12-и юни. На тази дата обаче е планувано тегленето на жребия за новото състезание в Първа и Втора лига. От БФС оповестиха, че Верея ще участва в жребия за Втора лига и ще бъде изтеглен този тим. И чак по-късно ще стане ясно дали обжалването на отнетия лиценз е сполучливо или не.

Едно нещо е ясно- бараж или баражи за попълването на вероятно освободилото се място няма да има, защото времето не разрешава такива. Ако вземат участие повече от два тима, то ще би трябвало да се търсят две дати, а новото състезание във Втора лига започва на 20-и юли.

"Вариантите са два. Първият е ясен- шампионата във второто равнище ще се организира със 17 тима, а вторият- да бъде включен тим, който има най-хубав коефицент спрямо другите тимове, заели 2-и места в своите групи, разяснява човек от БФС, осведомен с проблема.

По този индикатор най-хубави са резултатите на Созопол от Югоизточната Трета лига, които имат събрани най-вече точки, който е спечелил 85 точки в 34 мача./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР