Съдбата на близо 10-те декара зелена площ, които вдигнаха хора

...
Съдбата на близо 10-те декара зелена площ, които вдигнаха хора
Коментари Харесай

Лапчев за Синеморец: Не протестират местни, няма да застрояваме поляната утре

Съдбата на близо 10-те декара зелена повърхност, които подвигнаха хора от Синеморец на митинг, ще се реши на по-късно съвещание на Общинския съвет в Царево, само че локалната власт не се отхвърля от концепцията да употребява парцела, с цел да получи против него някогашната гранична застава и да направи там състезателен комплекс.

Пред камерата на bTV кметът на Царево Георги Лапчев беше безапелационен, че вчерашното евакуиране на докладната по въпроса не е под публичен напън, а поради техническа неточност.

По думите му тя е била готова още преди година, само че към момента има работа по нея, в това число съгласувателни процедури. Той означи, че задачата е придобиване на парцел с доста по-правилна форма, тъй като този е стеснен от три улици.
Снимка: bTV
Според кмета каквото и да реши Общински съвет строителство няма да има „ през днешния ден “ или „ на следващия ден “: „ Изглежда доста ефирно, когато го погледнем към морето, само че той е от 30 година в регулация (…) Там няма смяна в предназначението, на този стадий на този терен няма да се случи нищо “.

Притесненията на хората са, че на мястото на поляната ще се появи огромно ваканционно населено място.
Снимка: bTV
Лапчев изрично отхвърли изказванията, че поляната е употребена през годините за спорт: „ Имаше митинг, който беше политическо мероприятие. В никакъв случай този терен не е бил употребен за спорт (…) Никой от тези (които протестират) не е локален, това са хора, които в този момент са пристигнали да живеят в летните си къщи (…) Те са обезпокоени, че ще имат нови съседи, които ще скрият приятната им панорама “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР