Съдът върна на прокуратурата делото за убийството в Цалапица. Причината

...
Съдът върна на прокуратурата делото за убийството в Цалапица. Причината
Коментари Харесай

Съдът върна на прокуратурата делото за убийството в Цалапица

Съдът върна на прокуратурата делото за убийството в Цалапица. Причината – процесуални нарушавания от страна на държавното обвиняване.

Братянан  Борислав и Валентин Динков са упрекнати в помагачество за убийството на Димитър Малинов.

Оказа се, че братята трябвало да имат обособена отбрана, защото показанията им се разминават.

Валентин твърди, че не се признава за отговорен и отхвърля да е взел участие в укриването на тялото на Димитър. Борислав е дал подробни пояснения. Заявил, че двамата дружно са следили да не пристигна някой, до момента в който Ангел Бизюрев заравял тялото.

Адвокатът на близанците изиска да бъде изменена мярката им от задържане под стража в по-лека. Съдът отхвърли настояванията.

Майката на жертвата заяви, че е получила отвод от прокуратурата за нов следствен опит. Това е и за което протестиращите упорстват.

Пред постройката на прокуратурата и съда имаше гражданско неодобрение. При довеждането на близнаците в залата хората скандираха “убийци ”.

Протестиращите искат смяна в обвиняването на братята. В момента те са обвиняване за персонално укривателство

Държавното обвиняване твърди, че те са помогнали на търсения за убийството да се укрие и да избяга от страната.

Майката на Димитър твърди, че Борислав е участвал през цялото време и даже е оказал помощ за изнасянето на натрупа от мястото на престъплението.

Министерство на вътрешните работи също откри проблеми

Съществени пропуски и нарушавания при следствието на убийството в Цалапица.Със заповед на министъра на вътрешните работи от 2 август чиновници на Дирекция „ Инспекторат “ и ГДНП направиха обстойна инспекция в ОДМВР – Пловдив за дейностите на полицейските органи по отношение на осъществено в с. Цалапица ликвидиране.

Съществени пропуски и нарушавания при следствието

Проверяващите са открили позволени основни пропуски и нарушавания на нормативните условия, регламентиращи активността, довели до напускането на страната на открития като причинител. Същевременно комисията не е разкрила данни за прикриване на случая или прояви на защита по отношение на двама братя, съпричастни към закононарушението.

Констатирана е и липса на организация за реализиране на издирвателната активност в районно управление (на МВР) – Стамболийски, както и недобро взаимоотношение на районното ръководство с ОДМВР – Пловдив в тази активност.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР