Съдът в София се произнесе по казуса с кмета на

...
Съдът в София се произнесе по казуса с кмета на
Коментари Харесай

ВАС: Кметицата на Красно село е в конфликт на интереси

Съдът в София се произнесе по проблема с кмета на столичен квартал.

Кметицата на " Красно село " Росина Станиславова е в спор на ползи. Това решение е взето дефинитивно от Върховен административен съд, стана ясно от оповестено през днешния ден на уеб страницата на съда решение.

С решението си съдиите от Върховен административен съд оставят в действие присъдата на Административен съд - София-град, с което Станиславова бе оповестена в спор на ползи, написа novini.bg.

Делото бе заведено от Станиславова през предходната година против решение на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество. С решението на КПКОНПИ бе разгласен спор на ползи при кметицана на регион " Красно село " в София. Това е единствено първият случай, при който при Станиславова бе открит спор на ползи. Той е за заплащане, което кметицата на " Красно село " си е платила по европроект. На 7 май 2020 година като лице, заемащо висша обществена служба, Станиславова е издала заповед, с която се дефинира за началник на план, обвързван със обществения патронаж за възрастни хора. По него си е платила заплащане от 9981,46 лева

Тя си упълномощила задания по плана, определила си спомагателни функционалности и възнаграждение. Комисията я санкции с 15 хиляди лв. и да върне получената сума в размер на 9981,46 лв.. Росина Станиславова беше глобена и за това, че е назначила щерка си на работа по европейска стратегия, изпълнявана от общината. Тогава съдът удостовери и първата санкция на кметицата в размер на 5000 лв..

Сегашното решение на Върховен административен съд е съображение тя да бъде освободена като кмет на " Красно село ". КПКОНПИ е открила още два пъти спор на ползи при Росина Станиславова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР