Съдът в Пловдив ще заседава днес по искането на шестима

...
Съдът в Пловдив ще заседава днес по искането на шестима
Коментари Харесай

Съдът решава да одобри ли условна присъда за Анелия Велева

Съдът в Пловдив ще заседава през днешния ден по настояването на шестима обвинени за трафик на чужденци, измежду които е и някогашната председателка на Националния фронт за избавление на България (НФСБ) в Костинброд и претендент за народен представител на партията Анелия Велева.

Както OFFNews писа, Велева се е признала за отговорна по обвиняванията за трафик на хора. Тя беше арестувана при акция на Министерство на вътрешните работи на автомагистрала " Тракия "  заедно с приятеля ѝ Калин Василев и някогашният служител на реда Николай Дюлгеров. Първоначално Велева отхвърли да е съпричастна към групата за трафик, само че по-късно е взела решение да подписа съглашение с прокуратурата. Ако то бъде утвърдено от съда през днешния ден, тя ще получи условна присъда от 3 години с петгодишен изпитателен период. 

След като стана ясно, че Велева е измежду арестуваните в акция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, тя напусна поста си на ръководител на структурата на НФСБ в Костинброд и приключи участието си в партията. " Считам, че станах обект на отрицателна медийна акция точно заради партийната ми обязаност и поради присъединяване на НФСБ в държавното управление ", се показва в молба на Велева, с която тя желае да напусне партията на вицепремиера Валери Симеонов. Той пък от своя страна опита да омаловажи случая, като го дефинира като  " индийски сериал ": 

„ Аз персонално бях сюрпризиран и не се ангажирам да разясня истина или не е истина това. Не съм правил контакт с нея, след задържането ѝ. Не ми е казусът тя, с цел да диря среща с нея. Кой каквото си е направил, ще си носи отговорност за това. Тя беше задоволително лоялна и си подаде оставката. Въпросът е завършен, не виждам за какво би трябвало да вършим индийски сериал от това ”, разяснява пред Нова тв вицепремиерът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР