Съдът в Охрид заседава по делото срещу един от биячите

...
Съдът в Охрид заседава по делото срещу един от биячите
Коментари Харесай

Биячът на Пендиков: Македонец съм! Не се признавам за виновен

Съдът в Охрид заседава по делото против един от биячите на секретаря на българския клуб в Охрид Христиан Пендиков - Илия Спасески.

Тази заран той се яви в залата и пледира почтен . В началото на съвещанието Илия Спасески пожела да даде персонални пояснения и съобщи, че се самоопределя като македонец , съобщаваБНТ.

" Разбирам в какво съм упрекнат, не се признавам за отговорен ", сподели Спасески пред съда.

Христиан Пендиков още веднъж не се яви на съвещанието. Адвокатът му сподели, че той се нуждае от лекуване, което не му разрешава да участва на делото на този стадий.

На предходното съвещание, което беше на 28 февруари, делото беше отсрочено по гледище на юристите на обвинения поради обемната документи. Сред доказателствата имало доста видео и аудио записи, с които те не били осведомени.

Тезата на отбраната на Спасески при започване на процеса е, че закононарушението не е от ненавист. Адвокатите на обвинения, обаче, не показват какви са претекстовете за побоя.

Делото тече на фона на решенията на управляващите в Република Северна Македония да заличат българските клубове в Битоля и в Охрид поради имената им - " Иван Михайлов " и " Цар Борис Трети ".

Вчера стана ясно, че против ръководителя на българския клуб в Битоля Люпчо Георгиевски е формирано наказателно дело, тъй като е възхвалявал делото на Иван Михайлов във Facebook.

Междувременно жител на Битоля замаза с черна багра надписът с името на клуба в Битоля . Заповедите за изтриване на двата български клуба се апелират в съда./блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР