Съдът в Москва призна американската компания Meta за екстремистка организация

...
Съдът в Москва призна американската компания Meta за екстремистка организация
Коментари Харесай

Русия забрани Facebook и Instagram

Съдът в Москва призна американската компания Meta за екстремистка организация и забрани Фейсбук и Instagram в Русия.

„ Удовлетворява се настояването на Генералната прокуратура за възбрана на активността на компания Мета ”, разгласи решението арбитър Олга Солопова. От съда прецизираха, че решението влиза в действие неотложно.

По-рано през днешния ден представител на корпорацията съобщи, че съветският съд няма право да преглежда заявката на Генералната прокуратура и настоя да се приключи производството по делото.

От Meta оповестиха, че на компанията не ѝ е било предоставено задоволително време за правене на позиция и желаеха назначението на лингвистична експертиза – искане, което съдът отхвърли.

Генералната прокуратура на Русия подаде на 11 март заявление в съда за признание на компания Meta за екстремистка организация и настоя да бъде прекъсната активността ѝ на територията на русия.

По-късно Следственият комитет повдигна наказателно дело против корпорацията поради противозаконните апели на Фейсбук и Instagram към принуждение против съветски военнослужещи.

В съда представител на Meta съобщи, че " след публичния спор " компанията към този момент е трансформирала политиката си и счита, че " русофобията и апелите за принуждение против съветски жители са неприемливи ".  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР