Съдът в Монтана наказа бивш директор на два социални дома

...
Съдът в Монтана наказа бивш директор на два социални дома
Коментари Харесай

Директор на социални домове е осъдена да плати близо 200 бона глоба

Съдът в Монтана наказа някогашен шеф на два обществени дома в село Добридол, да заплати на община Лом 195 509 лв. – присвоени парични средства и вреди, нанесени за времето, през което е ръководела обществените заведения. 

След осъществен одит на Дом за възрастни хора с деменция и Дом за остарели хора в село Добридол, за интервала 2013-2017 година  общинската администрация е установила редица нарушавания на настоящо законодателство и трудовата дисциплинираност, заради което Н. Д. П. е била уволнена, а материалите от инспекцията са изпратени на прокуратура и е формирано досъдебно произвеждане. 

През 2019 година против шефката е било формирано наказателно дело за закононарушение по работа, заграбване на обилни суми от бюджета на домовете посредством потребление на подправени документи и неполагане на грижи за повереното й имущество.

Община Лом е поискала от съда Н. Д. П. да заплати на общината породените от нея вреди, изчислени на 202 909 лв.. Гражданското дело е било спряно до  приключването на почналото към този момент наказателното дело против някогашната директорка, по което тя е наказана на 3 години условно. 

Съдът реши Н. Д. П. да заплати на община Лом  189 523 лв. – породени от нея вреди от присвоени посредством подправени фактури парични средства и 5986 лв. – вреди вследствие на безучастие – неполагане на задоволително грижи за управление и стопанисване на повереното й имущество. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР