Криминалисти разкриха наркооранжерия в радомирското село Долна Диканя. Специализираната полицейска

...
Криминалисти разкриха наркооранжерия в радомирското село Долна Диканя. Специализираната полицейска
Коментари Харесай

Криминалисти разкриха наркооранжерия в село Долна Диканя край Радомир

Криминалисти разкриха наркооранжерия в радомирското село Долна Диканя. Специализираната полицейска интервенция против наркопроизводството и наркоразпространението е извършена в региона, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В дейностите се присъединили чиновници от група „ Криминална полиция “ при районно управление (на МВР) – Радомир и на бранш „ Специални тактически дейности “ в ОДМВР – Перник. В хода на акцията криминалистите направили инспекция в икономически двор в село Долна Диканя и в постройката на някогашна мандра разкрили четири пространства, пригодени за развъждане на растения от рода на конопа - особено оборудвани с лампи, климатици и с построена вентилация.



При процесуално-следствените дейности са конфискувани общо над 370 растения, някои от които със съцветия, други – без, както и към 200 по-малки, вид разсад. В други пространства на постройката са открити използвани лампи, празни туби от препарати и чували с торфо-почвена примес.



С полицейска заповед за период до 24 часа са арестувани откритите в парцела двама мъже – 49-годишен столичанин и 55-годишен от Приморско. По случая е формирано бързо произвеждане. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в Районна прокуратура - Перник. Действията по следствието не престават.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР