Съдът в Краснодар е взел решение да отнеме имотите на

...
Съдът в Краснодар е взел решение да отнеме имотите на
Коментари Харесай

Руски съд иззе имотите на олигарха Дерипаска в Сочи

Съдът в Краснодар е взел решение да отнеме парцелите на съветския олигарх Олег Дерипаска в Сочи, оповестява Financial Times. Това става, откакто федералната територия Сириус - теоретичен, учебен и туристически клъстер, основан при Путин, заведе три правосъдни каузи за поземлени разногласия против " РогСибАл ", компанията на Дерипаска, която има хотелиерския комплекс Imeretinskiy.

Дерипаска е притежател на комплекса, който се простира на повече от километър дължина по брега на Черно море, като в него се намират редица хотели и здания. Част от него е и товарно пристанище, което Дерипаска искаше да трансформира в марина за първокласни яхти. Общата му стойност е към 1 милиарда $.

Олигархът е един от дребното авторитетни предприемачи в Русия, които се изрекоха срещу войната в Украйна, като я назова " полуда ". " Имаме потребност от мир допустимо най-скоро, защото към този момент сме минали точката, от която няма връщане ", написа той в Twitter през март.
Реклама
Макар и началото на делото против Дерипаска да е преди началото на войната, анализатори са на мнение, че отношението му към войната в Украйна е изиграло значително значение при вземането на решението. Според два източника на Financial Times, Кремъл на няколко пъти е помолил Дерипаска да промени позицията си, като правосъдното решение е продължение на тези дейности.

Случаят е по-особен, тъй като Сириус е със статут на федерална територия от 2020 година насам, което дава големи правни пълномощия. Путин сътвори Сириус като център за образование на най-умните деца на Русия на прилежащ обект след провеждането на зимните олимпийски игри през 2014 година Първоначално това беше метод да се предотврати превръщането на инфраструктурата за игрите в безлюден регион. Дерипаска е измежду десетките олигарси и държавни компании, които правеха дарения на фондацията майка на Сириус " Талант и триумф ".

Но това не попречи на Сириус да притегли помощта на локалните управляващи през юни, с цел да дефинира дали " РогСибАл " е нарушил договорите си за наем. Основанието е, че компанията не е преустроила пристанището в яхтено и е построила " неразрешени структури " в бившето олимпийско село. Съдията в Краснодар застана на страната на Сириус, макар че обществено налични фотоси демонстрират дебаркирали яхти на пристанището.

Дни след решението на съда в Краснодар през септември, заместник-главният прокурор на Русия е завел настрана дело против " РогСибАл " в Московския градски съд. Делото в Москва за малко беше обновено предишния месец, което разреши на правосъдните документи да станат обществени за първи път. Те демонстрират, че прокурорите се пробват да конфискуват комплекса и да " трансферират имуществото на Руската федерация ". Документите демонстрират, че са подхванати " ограничения за застраховане на желае ", в това число " изземване на всички недвижими парцели ", принадлежащи на компанията на Дерипаска.
Реклама Свързани публикации Когато западните петролни наказания ударят 16 декември 2022, 06:30 Ходът на войната в Украйна отхвърли Путин от годишната му конференция 13 декември 2022, 07:47 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР