Съдът в Бургас остави в ареста двамата телефонни измамници от

...
Съдът в Бургас остави в ареста двамата телефонни измамници от
Коментари Харесай

Оставиха в ареста телефонните измамници, отмъкнали 95 000 лв.

Съдът в Бургас остави в ареста двамата телефонни измамници от Карнобат, съумели да завлечен над 95 000 лв. от възрастни хора. Извършителите бяха хванати при опит да вземат 11 000 лв. от 79-годишната жена от Айтос.

29-годишният Атанас Жеков и 25-годишният Петър Димитров влязоха през днешния ден в правосъдната зала. Пред магистратите и двама обявиха, че съжаляват за постъпката си и желаеха да се приберат вкъщи до старта на делото. И двамата имат непрекъснат адрес в Карнобат, само че съгласно прокуратурата те могат да продължат с незаконната активност точно от у дома.

Двамата телефонни измамници не са работили сами. Според прокуратурата имали помощник в чужбина, при който могат да се укрият, в случай че не са в ареста. Георги Дуков, прокурор: „ Доказателствата за авторство на действието, заплаха да се укрият, заплаха да извършат друго закононарушение. Това са главните причини на прокуратурата ".

Съдът взе поради, че жертвите на обвинените са най-уязвимата част от обществото, а точно възрастните хора и постанови арест за двамата измамници. Последната им жертва е тази 79-годишна жена от Айтос.



Решението на Окръжния съд в Бургас е дефинитивно, а плануваното наказване е от една до осем години затвор. А за нова машинация алармират и от „ Български пощи ". През последните дни са зачестили имейлите с логото на сдружението, които са под формата на анкета или игри, а в множеството случаи те са и писмо до потребителите, че имат за приемане пратка с натрапен платеж, като би трябвало да дават персоналната си банкова сметка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР