Съдът в Благоевград потвърди нова глоба в размер на 50

...
Съдът в Благоевград потвърди нова глоба в размер на 50
Коментари Харесай

Глоба от 50 000 лева отнесе мина Ораново

Съдът в Благоевград удостовери нова санкция в размер на 50 000 лв. на рудник " Ораново " в Симитли. Решението на магистратите е дефинитивно и е без право на обжалване, съобщи Actualno.com. Рудникът е получил акт от Министерството на енергетиката след инспекция, осъществена на 11 май предходната година. Тогава специалисти от министерството влязоха в мината и откриха нарушавания на реда на работа в нея. А повода за визитата им бе следващия трудов случай с потърпевш миньор.

Експертите откриха, че в този миг са се правили действия по разработване на подземни минни изработки и рандеман на въглища от подземна изложба – североизток. Това е нарушаване на цялостния план за създаване на находище " Ораново " и Годишния работен план за 2016 година. Съдийският състав е на мнение, че дейностите, открити от чиновниците на МЕ са нарушаване на реда за асимилиране на запасите на подземни благосъстояния, пъpвичната им преправка, както и ограниченията за възобновяване на земните глъбини и околната среда. Постановлението на МЕ е обжалвано пред две правосъдни инстанции, само че и те са го удостоверили.

Припомняме, че във вторник при нов случай в мината – гробница умря още един миньор – 55-годишният Стефан Синяков от Долно Осеново. Той бе блъснат от вагонетка в обоя и издъхна на място. Окръжната прокуратура в Благоевград стартира следствие по трагичния случай. Бе открито, че евентуалната причина за случилото се е вдигната преграда. Преди 4 години на 16 юли четирима миньори бяха затрупани от земна маса в една от галериите в рудника. Двама починаха на място и телата им бяха извадени час след случая. Издирването на другите двама продължи 18 дни. Тогава мината изгуби вечно Асен Стойнев, Николай Михайлов, Иван Лазаров и Христо Младенов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР