Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за

...
Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Задържане под стража за крадец на гориво от бензиностанция

 Съдът почете настояването на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална насила във връзка с 33-годишен мъж, по отношение на който на 19 февруари т.г. са предявени обвинявания за кражба на гориво от бензиностанция – закононарушение по чл.196, алинея 1, т.2  от Наказателния кодекс. Деянието се явява тежко съзнателно и се санкционира с отнемане от независимост.

Настоящото действие, за което лицето е привлечено като обвинен е за закононарушение, осъществено при изискванията на рисков рецидив. 33-годишният мъж е осъждан неведнъж за огромен брой закононарушения, в това число и такива срещу собствеността - събитие, което обуславя високата степен на социална заплаха на дееца.  От доказателствата по делото съдът одобри, че може да се направи обосновано съмнение за авторство на действието, както и че съществува съществуване на риск от осъществяване на друго закононарушение, защото по отношение на обвинения сега се водят и други досъдебни производства. Данни по делото сочат още, че обвиненият не живее на непрекъснатия си адрес, населява друго жилище, като неведнъж е осуетявал осъществявани по отношение на него инспекции от органите на полицията.

Районният съд счете за вярно и законосъобразно вземането на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража " за 33-годишния мъж.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената процесуална мярка, като при положение на обжалване делото бе планувано пред горната правосъдна инстанция за 26 февруари т.год. от 10 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР