Съдът спря за шест месеца делото срещу бившия кмет на

...
Съдът спря за шест месеца делото срещу бившия кмет на
Коментари Харесай

Съдът спря временно делото срещу бившия кмет на Неделино

Съдът спря за шест месеца делото против някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов, упрекнат за заграбване в изключително огромни размери. Решението на Окръжния съд в Смолян е от през днешния ден и предстои на обжалване в седемдневен период пред Апелативния съд в Пловдив.
Прочетете още
На днешното правосъдно съвещание бе изслушано заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, която трябваше да отговори на въпроса позволява ли психологичното и здравословното положение на Беширов да взе участие в процеса. Заключението на три медицински лица е, че някогашният кмет на Неделино е с влошено здравословно положение поради претърпяна злополука. „ Очакваме отчасти възобновяване до една година, само че това може да се откри, откакто бъде осъществен още един обзор “, обясниха движимостите лица.

Според наблюдаващия прокурор Станчо Станчев има процесуални спънки за по-нататъшния ход на делото. „ Намирам, че има предпоставки за прекъсване на процеса. А с оглед специфичността на случая, който касае обвиняване против девет лица, делото не може да продължи и във връзка с останалите “, сподели Станчев.

Обвинението против Беширов и останалите осем души е за заграбване на 1 224 845 лева Те са заплатени за неизвършени строително-монтажни работи в интервала 2012-2015 година За причинители са сочени Беширов и някогашният секретар на Община Неделино, а за техни помагачи - общински чиновник и шефове на компании, към които са превеждани обществените средства по фиктивни фактури. 

Друг мотив за 6-месечното прекъсване на правосъдното произвеждане е, че по делото ще бъдат разпитани 200 очевидци, а материалите са в 200 тома, което прави невероятно да се отделят в ново произвеждане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР