Съдът разпореди замразяване на имуществото на голямата френска звезда Джони

...
Съдът разпореди замразяване на имуществото на голямата френска звезда Джони
Коментари Харесай

Битката за наследството на Джони Холидей стана свирепа

Съдът разпореди заледяване на имуществото на огромната френска звезда Джони Халидей, откакто през декември предходната година гибелта му провокира яростни разногласия за наследството му.
Двете биологични деца на Холидей - Лаура Смет и Дейвид Холидей, са в обществена борба с вдовицата на рок звездата Летисия след обявяване на последната му волята. Според решението Летисия няма право да продава къщата в предградията на Париж, която тя в действителност е направила, или дома им на карибския остров Сен Бартс, съобщи БГНЕС.
Съдът съобщи, че съществува риск Летисия да трансферира имуществото на брачна половинка си в личния си концерн, като по този начин " на процедура лишава " децата от всякаква опция да получат парите си назад.
Съдът в Нантер пък отхвърли настояването на децата да се възползват финансово от неиздадения 51-ви студиен албум на Холидей, който ще излезе по-късно тази година.
Смъртта на артиста от рак на белите дробове провокира изблик на тъга, сходен на този след гибелта на Елвис Пресли. Фенове му бяха шокирани от новината, че е изоставил биологичните си деца и е завещал всичко в интерес на своята вдовица и осиновените от тях две виетнамски девойки.
Във Франция е предпазено правото на биологичните деца да наследят родителското имущество, само че Холидей и брачната половинка му се реалокират в Съединени американски щати години преди гибелта му и наследството му се пояснява по калифорнийските закони. Състоянието му се равнява на няколко десетки милиона $ и включва голям брой парцели, първокласни коли и права върху неговите 1 160 песни.
Дъщерята на Холидей - Лаура, е от актрисата Натали Бей, а 51-годишният Дейвид е негов наследник от първата му жена, поп звездата от 60-те години Силви Вартан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР