Съдът остави в ареста обвинените в убийството на 49-годишния Кирил

...
Съдът остави в ареста обвинените в убийството на 49-годишния Кирил
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста гробаря и лихваря, обвинени в убийството на 49-годишния Кирил Русев

Съдът остави в ареста упрекнатите в убийството на 49-годишния Кирил Русев - Петър Александров и Александър Кинов.

Има обосновано съмнение, че двамата са направили убийството. Няма задоволително доказателства за осъществяване на второто закононарушение - похищение.

Лихварят Петър Александров и гробарят Алексъндър Кинов са упрекнати в убийството на длъжника Кирил Русев. Лихварят е наследник на някогашния финансов министър Стоян Александров - Петър. Той и съучастникът му бяха арастувани след неизчислен дребен подробност в целия проект за прикриване на закононарушението. Жертвата е 49-годишният Кирил Русев, който е дължал повече от 300 хиляди $. Дадени му най-вероятно още от починалия към този момент министър.

Престъплението е осъществено на 4 януари, а двамата обвинени бяха изправени пред съда през днешния ден и в този час се взема решение дали да останат в ареста.

От събраните досега доказателства излиза наяве, че Русев е погубен с два изстрела. След това Александров и Кинов се пробват да прикрият убийството като инсценират, че Русев напуща страната и даже приготвят кремацията на неговото тяло. Така няма мъртвец, няма закононарушение. Допунскат обаче неточности, а резследващите бързо попадат в следите им. Иначе историята на дълга се оказа длъга. Сумата от 306 хиляди $ Кирил Русев е взел от някогашния финасво министър Стоян Александров още през 2008 година. Трябвало е да върне за една година, като договорът е бли подписан сред компании на двамата - длъжникът Русев и кредитора Александров. До момента, обаче парите не са върнати, а наказателните лихви са удвоили сумата. Споровете за парите не престават и след гибелта на Стоян Алекснадров, само че към този момент сред Кирил Русев и наследника на някогашния финансов министър - Петър Александров. Така се стига до съдбовния 4 януари.

Убитият край София 49-годишен мъж Кирил Русев първо е бил похитен и малтретиран, стана ясно от взаимен брифинг на прокуратурата и полицията. На 6 януари тялото на мъжа бе намерено в морга с подправени документи, откакто на предния ден родственици подали сигнал за изгубването му.

На 4 януари сред 14:30 и 16 часа жертвата, 49 годишният Кирил Русев, бил поканен в дома на единия от двамата упрекнати за убийството Петър Александров и Александър Кинов.

" Където огледът демонстрира, че лицето е измъчвано, завързвано и в следствие най-вероятно е породена гибелта му от двете огнестрелни рани ", сподели Любомир Николов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

Кирил Русев е погубен с два изстрела, единият в региона на торса, а другият в крайници. Веднага по-късно Александров и Кинов отнасят тялото на жертвата в камера на частна морга, с която Кинов, който е гробокопач по специалност, има контракт.

" Дори същият се беше опитал да кремира лицето, чрез неистинен акт за гибел, показан на погребалната организация ", споделя Любомир Николов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

След това Кинов и Алекснадров стартират да построяват алибито си. Отиват в Сърбия през граничния пункт Стрезимировци. Александров минава със личните си документи, само че Кинов излиза от България с персоналната карта на Кирил Русев.

" Поискахме насрещна инспекция от управляващите в Сърбия, която навреме ни бе предоставена информация и се откри, вторият причинител на действието, към този момент на вход в Република Сърбия, документът на убития е прикрит и лицата са се показали с персоналните документи на тяхната самоличност`, сподели Михаил Наумов, началник-отдел " Убийства " в ГДНП.

Александров и Кинов носели телефона на убития Русев и от него изпратили няколко СМС-а до околните му. След това го оставили в Сърбия. След към час се върнали назад в България.

" И успяхме да установим местонахождението на телефона на убития ", описа Михаил Наумов, шеф отдел " Убийства " в ГДНП.

При обиските в домовете на двамата обвинени са открити няколко оръжия. Експертиза ще каже с кое от тях е осъществено убийството. Най-вероятният претекст, съгласно проверяващите, е дълг за над 300 хиляди лв., които убитият Кирил Русев дължал на Петър Александров.

" Обвиняемият Александров се е занимавал с банкова активност, т.е. даване на съответни суми против рента на лица, които са финансово затруднени и против залог одобряват от него съответните финансови средства ", споделя Любомир Николов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

Жертвата Кирил Русев е бил притежател на ресторант в София и не е престъпно проявен. Регистрация няма и Петър Алекснадров. В престъпното досие на Александър Кинов има нелегално владеене на оръжие и взривни субстанции, обир и обири.

Александър Кинов е напуснал страната с персоналните документи на убития Кирил Русев. Твърди се, че сред жертвата Русев и Кинов няма общи черти, които да заблюдат чиновниците на Гранична полиция. Извършва се инспекция на дейностите на служителя, който пуснал Кинов да насупне страната с персоналната карта на Русев, както и на цялата промяна на граничния пункт, която е била на работа в този миг. Разбира се може да се позволен две версии - едната е недовиждане, а другата е порочна процедура.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР