Съдът одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Дупница и

...
Съдът одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Дупница и
Коментари Харесай

Бивш управител на МБАЛ – Дупница се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата

Съдът утвърди съглашение, реализирано сред Районна прокуратура – Дупница и Росен Тимчев, упрекнат в осъществяване на закононарушения по чл.324, ал.2, вр. ал.1 и по член 308, алинея 2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

В интервала от 29.02.2016г. до 05.12.2016г., в гр. Дупница, Тимчев упражнявал специалност, обвързвана със опазването на здравето на популацията - Управител на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ ЕООД гр. Дупница, без да има съответна дееспособност.

С действието си Тимчев нарушил член 63, ал.1 от Закона за лечебните заведения, според който шеф, надлежно изпълнителен шеф, на лечебното заведение може да бъде единствено лице с образователно-квалификационна степен „ магистър “ по медицина, надлежно дентална медицина, и с подготовка по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен „ магистър “ по стопанска система и ръководство и с добита просветителна и/или научна степен, компетентност или преминато образование за повишение на квалификацията по Закона за висшето обучение в региона на здравния мениджмънт.

През март 2016 година Тимчев съставил неистинен формален документ - тапия за приключено висше обучение по компетентност публично здраве и здравен мениджмънт, с професионална подготовка магистър на Медицински университет – София, за да бъде употребен.

За осъществените от него закононарушения Росен Тимчев ще изтърпи наказване „ Пробация”, включващо следните ограничения: наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично за период от две години, наложителни срещи с пробационен чиновник за период от две години и безплатен труд в интерес на обществото в размер на двеста часа годишно за период от две години. Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР