Съдът не пусна предсрочно Янко Попов от КилъритеСофийски градски съд

...
Съдът не пусна предсрочно Янко Попов от КилъритеСофийски градски съд
Коментари Харесай

Съдът не пусна предсрочно Янко Попов от Килърите

Съдът не пусна предварително Янко Попов от Килърите
Софийски градски съд (СГС) остави без почитание молбата на Янко Попов от Килърите за условно предварително освобождение, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Попов е излежал повече от половината от 10-годишната си присъда. Според съда все още няма задоволително доказателства, че се е поправил.

БГНЕС напомня, че на 2.12.2017 стана ясно, че най-тежкото допустимо наказване по настоящия Наказателен кодекс (НК) – пожизнен затвор без право на подмяна – получиха дефинитивно трима от групата "Килърите". Това е второ решение на Върховен касационен съд по "Килърите". Преди делото бе върнато поради нарушеното право на отбрана на Петър Стоянов. Съдът е удостоверил наказванията, наложени от Апелативния съд във Варна на Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца през месец май 2016 година Тримата са наказани за убийствата на великотърновския юрист Петър Лупов, осъществено на 25 март 2009 година и на шуменския предприемач Румен Рачев, осъществено на 3 юли 2009 година

Решението тогава не бе качено на уеб страницата на Върховен касационен съд поради законовата възбрана. За да се ограничи опцията дефинитивно наказани лица да се укрият от правораздаването, депутатите засекретиха решенията на финалната правосъдна инстанция, с цел да може безпроблемно присъдата да се приведе в осъществяване. Такава заплаха за Стоянов, Валев и Костов няма, тъй като от задържането си през есента на 2010 година, те са под стража в три разнообразни пандиза, посочи БНР и напомни, че различен член на групата - Янко Попов-Туцо получи 10 години затвор.

Разследването против групата "Килърите" бе едно от знаковите в интервала, в който вътрешен министър беше Цветан Цветанов. Прокурор по делото "Килърите" бе актуалният началник на Върховната административна прокуратура Ася Петрова – през 2010 година началник на Шуменската окръжна прокуратура. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР