Съдът на ООН в Хага обяви, че не е било

...
Съдът на ООН в Хага обяви, че не е било
Коментари Харесай

Хагският съд: Не е било възможно да се предотврати самоубийството на Праляк

Съдът на Организация на обединените нации в Хага разгласи, че не е било допустимо да се предотврати самоубийството на генерала на босненските хървати Слободан Праляк, оповестява БиБиСи.

Припомняме, в края на ноември 2017 година наказаният на 20 години затвор за военни закононарушения Слободан Праляк погълна калиев цианид по време на съвещание на Трибунала в Хага за военни закононарушения в някогашна Югославия. По-късно той умря в болничното заведение.

Гамбийският арбитър Хасан Джалоу съобщи, че без съответна разследваща информация никакви ограничения нямаше да оказват помощ за засичане на отровата.

Разследването на холандската полиция за допустимо престъпно действие продължава.

Джалоу, който е назначен от трибунала да проверява събитията към гибелта на Праляк, разясни, че не е ясно по какъв начин и по кое време наказаният се е сдобил с отровата.

Дори и личният състав на Организация на обединените нации да е получил информация за това, по думите му, 200-300 мг прахуляк - равнозначно на една таблетка, доста елементарно могат да се скрият, даже и при съществени претърсвания на индивида, килията или други места.

Съдията предложи въвеждане на режим на претършуване и правосъдният развой да се излъчва с 30 минути забавяне.

Но съгласно него няма пропуски в отношението към пандизчиите. Съдията не предложи промени в регулациите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР