Съдът на Европейския съюз постанови в сряда, че ЕС има

...
Съдът на Европейския съюз постанови в сряда, че ЕС има
Коментари Харесай

Съдът на ЕС: Може да се намали финансирането при нарушения на върховенството на закона

Съдът на Европейския съюз постанови в сряда, че Европейски Съюз има правото да понижава финансирането на страни членки, които нарушават стандартите за господство на закона. По този метод той отхвърли жалбите на Полша и Унгария във връзка с " механизма за обвързване с изискване за съблюдаване на правилата на правовата страна " на Европейски Съюз, съобщи " Политико ".

През предходната година Брюксел прикани Съда на Европейски Съюз да наложи финансови наказания на двете страни, откакто изрази угриженост по отношение на правосъдната промяна на Варшава и корупционното консумиране на европейски средства от Унгария.

Унгария и Полша оспориха механизма, като се аргументираха, че регламентът нарушава Договорите на Европейски Съюз и не подсигурява правна сигурност на страните членки.

" Регламентът има за цел да отбрани бюджета на Европейски Съюз от резултати, произлизащи по задоволително директен метод, от нарушаването на правилата на правовата страна, а не да глоби тези нарушавания като такива ", разгласи съдът и означи, че Европейски Съюз " би трябвало да бъде кадърен да пази " своите полезности, които включват върховенството на закона и солидарността, защото зачитането им е " изискване за прилагане на всички права ", предоставени на страните членки.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР