Съдът жонглира с описаните в закона термини.Това заяви пред Нова

...
Съдът жонглира с описаните в закона термини.Това заяви пред Нова
Коментари Харесай

Биляна Коцакова: Не е вярно, че трябва заповед за премахването на Паметника на съветската армия

" Съдът жонглира с описаните в закона термини ".Това съобщи пред Нова ТВ Биляна Коцакова от Гражданската самодейност за разглобяване на Паметника на руската войска.

„ Категорично не е правилно, че нищо не е ясно. Категорично не е правилно, че би трябвало да бъде издадена заповед за разглобяване, тъй като в тази ситуация Областна администрация работи като упражняваща правата на ръководство на държавно имущество. Това значи, че това е обект, който е благосъстоятелност на страната все още, тъй като има формиран акт за държавна благосъстоятелност. Актът е публикуван 4-5 години преди изобщо да бъде построен обектът.

По думите ѝ екип от инженери и ваятел са създали проучване на фигурите от паметника, от което е установено тяхното доста неприятно положение и заплаха да причинят вреди от рухването им.

Припомняме, че на 19 декември, с решение на Административният съд бе спрян демонтажът на Паметника на руската войска. Аргументите на магистрати са: неналичието на административен акт, както и контракти, от които да стане ясно какво ще се случи с махнатите фигури.
Вижте цялостния текст на известието на съда:

По искане на Политическа партия Възраждане Административен съд София град разпореди да бъдат прекъснати абсолютно дейностите по ремонт на паметник „ Паметник на Съветската войска ", извършващи се в Княжеската градина в гр. София, които не се правят в осъществяване на показан административен акт или на закона.
Като претекстове съдът показва, че не е показан административен акт, нито контракти, от които да излиза наяве, какво следва да стане с фигурите след демонтажа, къде следва да се откарат, по какъв начин би трябвало да се съхраняват, ще се предприеме ли реставрацията на паметника, каква част от отпуснатите средства ще се отделят за демонтажа, каква част за предпазване и защита и каква – реставрацията и последващото монтиране на движимостта, кои длъжностни лица следва да упражняват надзор по осъществяване демонтажа и реставрацията на паметника.
Представените доказателства не откриват дейностите да се основават на закона или на административен акт, нито да целят опазване и отбрана на движимостта – частна държавна благосъстоятелност. Не откриват и че е налице акт на ръководство на такава.
Разпореждането предстои на обжалване от регионалния шеф на гр. София в тридневен период от издаването му.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР