Съдът гледа днес мярката на обвинения в укривателство при убийството

...
Съдът гледа днес мярката на обвинения в укривателство при убийството
Коментари Харесай

Суботинов бил шокиран от убийството в центъра на София, но се съгласил да помогне

Съдът гледа през днешния ден мярката на обвинявания в укривателство при убийството в центъра на София Константин Суботинов. Той е упрекнат, че е помагал на обвинения за закононарушението Веско Вълчинов да прикрие следите.

Той е помагал на хипотетичния палач да прикрие следите

Според прокуратурата Суботинов е дошъл на адреса на Вълчинов на ул. „ Г.С. Раковски “ и е открил съществуването на трупни остатъци в банята. Макар и шокиран от гледката, той се е съгласил да помогне.

Двамата са набавили препарати за разчистване, чували, лопата и други предмети от два хипермаркета. Върнали се и са селектирали останките в разнообразни чували. След това и двамата са пренесли тези чували - част долу през кооперацията, част в колата на Суботинов, трета част са качили в извикано от тях такси.

Единият е килърът, а другият го е укривал

Транспортирали ги до гориста околност в Бояна с таксито и са влезнали в гората. Суботинов е направил дупки в земята, където са заровени, след което е прикрил изкопите, тъй че да наподобяват на стърнища.

Суботинов е работил на две места – барман в нощен клуб до НДК и снабдител на храна.

Задържаният Веско Вълчинов не се признава за отговорен

Защитникът му юрист Кристиан Мирчев посочи, че клиентът му е разкрил цялата истина на проверяващите, без да се пробва да лъже и без да пробва да прикрива който и да било.

Не е ясно какво е било психичното положение на Суботинов при тази обстановка, с цел да допускаме, че той с ненаситност е тръгнал да оказва помощ, разяснява юристът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР