Съдът е признал за виновен подсъдимия С.С., обвинен от Окръжна

...
Съдът е признал за виновен подсъдимия С.С., обвинен от Окръжна
Коментари Харесай

18 години затвор за убийство след запой в Димово

Съдът е признал за отговорен подсъдимия С.С., упрекнат от Окръжна прокуратура – Видин за ликвидиране, осъществено от него по изключително непосилен метод. Тридесет и три годишният мъж е наказан на осемнадесет години " отнемане от независимост " при " непоколебим " режим на изтърпяване. Освен това той следва да заплати и компенсации в размер на 300 000 лв. на наследниците на убития.

На 16.01.2019 година И.Д. (на 60 години) поканил С.С. в дома си в гр. Димово, с цел да го почерпи за оказаната от него помощ при доставка на мебели. Подсъдимият се отзовал, като пристигнал към 20:30 ч. Двамата пиели вино, разговаряли, което траяло и през нощта. През това време, под влияние на алкохола, мъжете няколко пъти се карали.

Около 6 ч. сутринта сред тях още веднъж зародил спор, в резултат на който С.С. показал експанзия като почнал да нанася удари с ръце и крайници по главата и тялото на И.Д. Побоят траял към 10 минути, след което подсъдимият се прибрал в дома си. Спал през целия ден, а на 18.01.2019 година схванал, че И.Д. умрял. Тогава С. изпрал облеклата си и почистил обувките, по които имало следи от кръв.

Пострадалият бил открит от тъща му, която съобщила за случилото се на органите на Министерство на вътрешните работи в гр. Видин.

От направената по досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза е видно, че повода за гибелта на потърпевшия е съчетана контузия (закрита черепно-мозъчна и лицева контузия, голям брой счупвания на ребра двустранно с скъсване на междуребрената мускулатура), довела до остра дихателна и сърдечно-съдова непълнота.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР