Съдът е признал за виновен подсъдимия Д.Г. (на 64 години),

...
Съдът е признал за виновен подсъдимия Д.Г. (на 64 години),
Коментари Харесай

18 години затвор за 64-годишен мъж, заклал зет си при домашна свада

Съдът е признал за отговорен подсъдимия Д.Г. (на 64 години), упрекнат от Окръжна прокуратура – Благоевград за осъществено от него тежко закононарушение – съзнателно ликвидиране (по член 115 от Наказателния кодекс).

Подсъдимият Г. живеел на ул. „ Алекса Сачков “ в гр. Белица дружно със брачната половинка си Т.Г. Отношенията сред двамата били влошени от доста години, заради честата приложимост на алкохол от страна на мъжа. Между съпрузите постоянно имало разпри, възниквали кавги, при които Д.Г. упражнявал и домашно принуждение по отношение на жена си. По този мотив от Районен съд - Разлог били издавани заповеди за незабавна отбрана през м. март 2015 година и през м. февруари 2019 година

На 24.03.2019 година вечерта подсъдимият още веднъж тормозел Т.Г., обиждал я и хвърлял разнообразни предмети по нея, след което й нанесъл побой. На сутринта потърпевшата отишла в дома на щерка си на прилежаща улица, която живеела на брачен начала с М.И., като им споделила за случилото се. Същия ден те я закарали до гр. Разлог, където дамата се срещнала с юрист във връзка със завеждане на ново дело против Д.Г. Освен това Т.Г. подала тъжба в Районна прокуратура – Разлог, по която била формирана кореспонденция.

Тъст умъртви шурей си с нож при домашна кавга в Белица

Тримата се прибрали с автомобила в гр. Белица. Пред магазин, наоколо до дома им, потърпевшата видяла подсъдимия Г. да пие бира. Между него и М.И. имало пререкания. Около 18 ч. Т.Г. се отправила към полицейския сектор и подала сигнал против брачна половинка си. По-късно отишла да вечеря в дома на щерка си. Не след дълго там пристигнал и подсъдимия Г., като настоял жена му да се прибере. Тя се съгласила, само че откакто стигнали къщата им, брачният партньор почнал с тесла да нанася удари по главата й. Т.Г. почнала да вика за помощ. М.И. я чул и дружно с жена си отишли в дома на родителите й. Докато той се опитвал да спре нападателния мъж, същият му нанесъл две прободно-порезни пострадвания с нож – в лявото бедро и в региона на шията.

Притискайки с ръка кървящата рана, потърпевшият М.И. си тръгнал от местопроизшествието, само че на път за дома си паднал. Жена му се пробвала да му помогне. Свидетели на случая подали сигнал на телефон 112.

Пострадалият бил превозен до болница в гр. Разлог, където била установена гибелта му. От заключението на назначената в хода на досъдебното произвеждане съдебно-медицинска експертиза е видно, че гибелта на М.И. се дължи на остра кръвозагуба, породена от прободно-порезно пострадване на шията. Именно то довело до спиране и кръвоизлив от витално значими, огромни кръвоносни съдове.

Изпратените на място полицейски чиновници намерили подсъдимия да се укрива на втория етаж на плевнята и го задържали.

Съдът е наложил на Д.Г. наказване от осемнадесет години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване. Първоинстанционната присъда може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийския апелативен съд, оповестяват ор пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР