Съдът даде ход на делото на Кирил Петков срещу Бойко

...
Съдът даде ход на делото на Кирил Петков срещу Бойко
Коментари Харесай

Кирил Петков на делото срещу Борисов: На лъжата краката са к...

Съдът даде ход на делото на Кирил Петков против Бойко Борисов. Защитата на водача на ГЕРБ изиска производството да бъде прекъснато защото в 10.00 часа Кирил Петков и неговият юрист не са били в залата. Съдът отхвърли това искане с претекста, че двамата са били в правосъдната зала, когато е оповестено началото на делото, осведомят от Българска национална телевизия.

Адвокатите на Борисов желаеха отказ на ръководителя на правосъдния състав с претекст, че той не е неутрален, защото арбитър Веселина Няголова и юрист Стоян Мадин, бранител на Кирил Петков, са били сътрудници в СРП и СРС и също така са били в " близки връзки ". Адвокатите на Борисов се позоваха на голям брой изявления в разнообразни електронни уеб сайтове.

Допълнително юристите на водача на ГЕРБ означиха, че юрист Стоян Мадин е конституиран като бранител на Кирил Петков измежду като делото към този момент е било разпределено на арбитър Веселина Няголова. По други каузи Кирил Петков бил представляван от други юристи, а не от Стоян Мадин.

Адвокатите на Борисов акцентираха и голословно определение по делото, в което не били разискали възраженията на отбраната, само че пък били обсъждани възражения, които не са изтъквани.

Адвокат Менков се стимулира и с обстоятелството, че при започване на правосъдното съвещание арбитър Няголова е отбелязала, че е правилно частния ищец за бъде изчакан, защото Кирил Петков давал изявление и по тази причина не е в залата. Менков риторично запита от къде съда знае, че Петков приказва с публицисти пред постройката.

Адвокат Мадин се опълчи на настояването за отказ с аргумента, че изявленията, които са мотив за настояването били " полицейски мемоари ".

Кирил Петков не изчака решението на арбитър Веселина Няголова дали ще си направи отказ и напусна постройката на Софийския областен съд. Преди да излезе, той разяснява: " Г-н Борисов го няма, тъй като го е боязън да застане пред един същински арбитър ". Според Петков " краката на лъжата са къси и това се потвърждава в правосъдната зала ".

Съдия Веселина Няголова отхвърли да се води и делото продължава с разпит на очевидци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР