Съдържателните преговори за мир и сигурност в Украйна са единственият

...
Съдържателните преговори за мир и сигурност в Украйна са единственият
Коментари Харесай

Остава тежка ситуацията в Мариупол, Зеленски отново призова за преговори


Съдържателните договаряния за мир и сигурност в Украйна са единственият късмет за Русия да понижи вредите, породени от нейните неточности. Това съобщи във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски:

" Ние постоянно сме наблягали на договарянията. Винаги сме предложили разговор и решения за мир - освен през тези 23 дни от началото на войната. И желая в този момент да ме чуят всички, изключително в Москва - време е да се срещаме, да приказваме и да възстановим териториалната целокупност и справедливостта за Украйна. Иначе загубите за Русия ще бъдат такива, че няма да ви стигнат и няколко генерации, с цел да се изправите ".

Володимир Зеленски уточни и че през вчерашния ден от Мариупол са били изведени общо 9 хиляди души. А за целия интервал на деяние на филантропичните коридори избавените са над 180 хиляди, осведоми БНР.

Остава тежка обстановката в града, откакто сраженията към този момент се водят в самия център.

Стотици хиляди хора са под ударите на рестриктивните мерки на обсадата без ток, отопление и прясна вода.

Продължават напъните на избавителните екипи за разкриване на оживели измежду останките на опустошения спектакъл след бомбардировка.

Междувременно от украинското министерство на защитата беше обявено, че въоръжените сили на страната " краткотрайно " са изгубили достъп до Азовско море на фона на стягането на съветската примка окото Мариупол.

Ръководителят на английското военно разузнаване съобщи по-рано, че Русия минава към " тактика на изтощение ", откакто не е съумяла да реализира задачите.

И тази заран в Киев беше оповестена въздушна паника.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР