Съдържат се достатъчно материали, които да доведат до заключение, че

...
Съдържат се достатъчно материали, които да доведат до заключение, че
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки: Има достатъчно материали, че има уронване на престижа на съдебната власт

Съдържат се задоволително материали, които да доведат до умозаключение, че има уронване на престижа на правосъдната власт.

Това съобщи в " Денят стартира Емил Георгиев от " Правосъдие за всеки " във връзка импортирания отчет от служебния правосъден министър проф. Янаки Стоилов с искане за започване на процедура по предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев.

" Може да се обърне внимание на това дали има налице задоволително данни за осъществено дисциплинарно нарушаване, тъй като да вземем за пример нарушаванията на етичния кодекс на магистратите в България, съставляват съображение за дисциплинарно нарушаване ", сподели Емил Георгиев.

По отношение на втората част за данните за осъществени закононарушения, представителят на " Правосъдие за всеки " сподели, че " българското държавно обвиняване, прокуратурата се сезирала по доста по-прости данни и сигнали и е започвало най-малкото следствие, а даже са формирани досъдебни производства ".

" Дали ще го създадат и в тази ситуация на основния прокурор, ще забележим ще се откри ли един подобен героичен редови прокурор, който по силата на решенията на Конституционния съд от предходната година има надали не всички права да води наказателно произвеждане против него ", сподели Георгиев.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР