Съдържание:Задайте допълнителен цикъл на завъртане на пералнятаИзтръсквайте дрехите, когато ги

...
Съдържание:Задайте допълнителен цикъл на завъртане на пералнятаИзтръсквайте дрехите, когато ги
Коментари Харесай

Трикове за по-ефективно сушене на прането в сушилня

Съдържание:

Задайте спомагателен цикъл на завъртане на пералнятаИзтръсквайте облеклата, когато ги изваждате от пералнятаНе претоварвайте сушилнятаИзберете вярната конфигурация за вашите дрехиХвърлете суха забрадка в сушилнятаСушилня и пералня с еднакъв капацитетТопки за сушилняПарфюм за сушилня  Трикове за по-ефективно сушене на прането в сушилня

Сушилнята ви дава свободата да сушите облеклата си, когато си поискате. Вече не разчитате на милостта на слънцето, нито пък би трябвало да помните да приберете облеклата си, да се притеснявате, че ще завали или пък къде ли да сврете сушилника в стаята, с цел да не ви се спънка.

За да ви помогнем да изсушите още по-добре облеклата си със сушилня (и да спестите малко в допълнение време и пари), ето няколко съвета, които ще ви бъдат потребни:

Задайте спомагателен цикъл на завъртане на пералнята

Задължително, в случай че облеклата са доста мокри! Вашата сушилня е проектирана да отстранява дейно влагата от мокрото пране, само че може да отнеме повече време да го направи, когато облеклата ви към момента капят. В такива случаи включете спомагателен цикъл на центрофугиране на вашата пералня с оптималната скорост. Това бързо отстранява влагата посредством центробежно деяние, спестявайки ви скъпо време;

Изтръсквайте облеклата, когато ги изваждате от пералнята

Може да наподобява необичайно, само че ги изтръскайте добре, преди да ги извадите от пералнята, това може да помогне за попречване на гънки и понижаване на времето за сушене.

Не претоварвайте сушилнята

Въпреки че би трябвало да изсушавате огромно количество пране, когато е допустимо, не претоварвайте сушилнята. Дрехите се нуждаят от място за по-бързо изсъхване и понижаване на гънките.

Изберете вярната конфигурация за вашите облекла

 Сушене в сушилня

Различните материали изискват разнообразни настройки. По принцип използвайте висока температура за дънки, кърпи и други; междинна температура за синтетични материали като полиестер; ниска за деликатни тъкани като долни дрехи.

Хвърлете суха забрадка в сушилнята

Ако имате малко пране, което би трябвало да изсушите бързо, хвърлете го в сушилнята с огромна суха забрадка, с цел да поеме част от влагата. След 15 минути извадете кърпата и я закачете да изсъхне. В противоположен случай ще продължи да овлажнява облеклата вътре и ще удължи времето за сушене.

Сушилня и пералня с еднакъв потенциал

Ако желаете прането ви да премине напряко от пералнята към сушилнята, уверете се, че двата уреда са с идентичен потенциал. Това ще трансформира прането и сушенето в безпроблемна работа, изключително, в случай че имате повече облекла.

Топки за сушилня

Един от най-полезните трикове за по-ефективно сушене на прането в сушилня. На пазара може да намерите специфични топки за сушене в сушилня с шипчета, които разделят прането, до момента в който тече програмата. Също по този начин може да добавите няколко топки за тенис, които правят същата работа. Няколко топки съм сушилнята ще сторят чудеса с бързината на сушене.

 Парфюм за сушилня

Парфюм за сушилня

Ако ви се коства, че прането ви не мирише напълно добре след сушилня, прибавете няколко капки профилиран парфюм за сушилни, които се нанасят на парче плат и се пускат при прането, до момента в който се суши. Ето пък по какъв начин може да си извършите домашни ароматни кърпички за сушилня.

И не забравяйте най-важното - верният избор на пералня със сушилня. Понякога влагането на повече средства за добър апарат си коства.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР