Съдържание:Розово и синьоБялоЖълтоЛилавоЗеленоСиво и бежовоОранжево Когато предстои в дома ви

...
Съдържание:Розово и синьоБялоЖълтоЛилавоЗеленоСиво и бежовоОранжево Когато предстои в дома ви
Коментари Харесай

Подходящи цветове за боядисване на детски стаи

Съдържание:

Розово и синьоБялоЖълтоЛилавоЗеленоСиво и бежовоОранжево  подобаващи цветове за детската стая

Когато следва в дома ви да се появи нов член на фамилията, това си е същинско предизвикателство. В случая приказваме за появяването на бебе, а не на вратата ви да цъфне свекървата или тъщата, за които едва ли ще запретнете ръкави да боядисвате избраната за задачата стая.

Всъщност каквито и добродетели да имат тъщата и свекървата, няма нищо по-желано от появяването на бебе в дома ви. От момента, в който сте разбрали за това дълго чакано събитие, вие сте почнали да разсъждавате по какъв начин да обзаведете стаята му. Какви мебели да предвидите и най-много в какъв цвят да боядисате стените на детската стая.

Категорично споделяме довиждане на черния цвят, когато приказваме за детски стаи, само че тук с изключение на класическите разновидности ще разгледаме и някои по-нестандартни хрумвания.

Розово и синьо

Истинска класика е за момиченцата да се планува розова стая, а за момченцата - синя. Няма две отзиви по въпроса. С розовото можете да действате по-смело, тъй като то е гальовен, топъл и сдържан цвят, само че със синьото бъдете доста внимателни. Не използвайте тъмносиньо за боядисване на стаята на момчето си, тъй като по този начин тя ще наподобява прекомерно тъмна и мрачна. Заложете на светлосиньото, а в случай че държите да имате и мрачно синьо, то го избирайте за рамката на леглото или за детския дрешник. Нека то да не е главния цвят, а да служи единствено като контрастност на боядисаните в светлосиньо стени.

Бяло

Белият цвят придава прохлада на всяка една детска стая, без значение дали е предопределена за момченце или за момиченце. А и на бялото постоянно можете да сложите розови или сини украшения или пък да оставите една от стените на стаята неясно розова или бледосиня. Вярно е, че бялото бързо се зацапва, само че също по този начин белият латекс се измива доста елементарно. Т. е. откъм поддръжка е доста сполучлив вид.

Жълто

 боядисване на детската стая

Жълтото е топъл и безоблачен цвят, стига да не е блестящо жълто. Бледото жълто, както и охрата са подобаващи цветове за детска стая, без значение от пола на детето. Можете да усилите жълтия цвят, в случай че държите толкоз на патешкото жълто като оставите блестящо жълта постеля на пода или пък окачите блестящо жълти пердета.

Лилаво

Лилавият цвят е много ангажиращ и не ви предлагаме да прекалявате с неговата плътност. Както се подразбира е подобаващ за момическа стая, а в случай че търсите и контрастност, то можете да поставите върху неясно лилаво оцветените стени и картинки или фотоси с розови, жълти или зелени рамки.

Зелено

Зеленият цвят работи извънредно успокояващо, заради което е целесъобразен за боядисване на детска стая. Можете да добавите и картинки на радостни жабки или гущерчета, които да са оцветени в блестящо зелено. На зеленото пасва доста добре и аленият цвят, само че единствено като завършителен щрих.

Сиво и бежово

Звучи необичайно да боядисвате детската стая в сиво или бежово, само че и в това има логичност. Най-вече тъй като на сходни неутрални цветове, биха пасвали всевъзможни цветни декорации- щампи, плакати, картинки и така нататък Колкото по-цветни, толкоз по-добре!

Оранжево

Важно е да вършиме разлика сред яркото оранжево и неговите по-меки нюанси, като прасковеното, да вземем за пример. Първото е прекомерно ангажиращо, а съгласно някои специалисти по интериорен дизайн е даже нападателен цвят. Надали ще желаете с него да боядисате тъкмо детската стая. Прасковеното оранжево е напълно друга работа. Мек и подобаващ цвят за детска стая, към който пасват отлично и всевъзможни зелени детайли.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР