Съдържание:Пролетна депресияПролетна умораКак да различим пролетната умора с депресията? Лечение

...
Съдържание:Пролетна депресияПролетна умораКак да различим пролетната умора с депресията? Лечение
Коментари Харесай

Пролетна депресия или умора - как да ги различим?

Съдържание:

Пролетна депресияПролетна умораКак да отличим пролетната отмалялост с депресията? Лечение на пролетната депресияСправяне с пролетната отмалялост  Пролетна меланхолия или отмалялост - по какъв начин да ги отличим? ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Пролетта е време, когато доста хора изпитват възприятие на възобновяване и подмладяване. При някои обаче може да провокира и възприятие на отмалялост или меланхолия. Въпреки че двете може да наподобяват сходни, те са разнообразни положения, които изискват разнообразни подходи за лекуване. В тази публикация ще проучим разликите сред пролетната меланхолия и пролетната отмалялост и ще предоставим препоръки за справяне с двете положения.

Пролетна меланхолия

Пролетната меланхолия е тип сезонно афективно разстройсто, което се демонстрира през пролетните месеци. Пролетната меланхолия е форма на меланхолия, която се появява във връзка със промяната на сезоните, като признаците нормално стартират през есента или зимата и се облекчават напролет или лятото. Въпреки това, в някои случаи, хората могат да изпитат пролетна меланхолия през пролетните или летните месеци.

Симптомите на пролетната меланхолия са сходни на тези на други типове меланхолия, в това число неприятно въодушевление, загуба на интерес към действия, възприятие на безизходност и промени в апетита и моделите на сън. Въпреки това, за разлика от други форми на меланхолия, пролетната меланхолия се характеризира с нервност и възбуденост. Хората с пролетна меланхолия също могат да изпитват безпокойствие и затруднено съсредоточаване.

Пролетна отмалялост

Пролетната отмалялост, известна още като пролетна тресчица, е възприятие на отмалялост или заспалост, което може да се появи, когато времето стартира да се затопля. Това не е здравно положение, а по-скоро всекидневно прекарване, което доста хора имат по време на прехода от зима към пролет.

Симптомите на пролетната отмалялост включват ниска сила, затруднена централизация и липса на мотивация. Хората с пролетна отмалялост също могат да изпитат промени в апетита и моделите на сън, само че за разлика от депресията, те нормално нямат възприятие на горест или безизходност.

Как да отличим пролетната отмалялост с депресията?

 пролетна отмалялост или меланхолия

Докато пролетната меланхолия и пролетната отмалялост може да споделят някои сходни признаци, има няколко основни разлики, които могат да ви оказват помощ да ги различите.

Първо, депресията е здравно положение, което изисква професионално лекуване. Ако изпитвате признаци на меланхолия, значимо е да говорите с доктор. От друга страна, пролетната отмалялост е постоянно срещано прекарване, което нормално не изисква здравна помощ.

Второ, пролетната меланхолия се характеризира с възприятие на горест, безизходност и нервност, до момента в който пролетната отмалялост се характеризира с ниска сила и липса на мотивация.

И най-после, пролетната меланхолия нормално се свързва с промени в апетита и моделите на сън, до момента в който пролетната отмалялост може да не е по този начин.

Лечение на пролетната меланхолия

Ако изпитвате признаци на пролетна меланхолия, значимо е да потърсите професионална помощ. Възможностите за лекуване могат да включват терапия, медикаменти или композиция от двете. В допълнение към професионалното лекуване, има и няколко тактики за самопомощ, които могат да оказват помощ за справяне със признаците на меланхолия, като да вземем за пример:

- постоянни упражнения;

- упражняване на техники за релаксация, като йога или медитация;

- превозване на времето навън на естествена слънчева светлина;

- здравословна диета;

- приемане на задоволително сън.

Справяне с пролетната отмалялост

Ако изпитвате пролетна отмалялост, има няколко тактики, които могат да ви оказват помощ да повишите енергийните си равнища и мотивация. Те включват:

- постоянни упражнения;

- здравословна диета;

- приемане на задоволително сън;

- ограничение на приема на кофеин и алкохол;

- превозване на времето навън на естествена слънчева светлина;

- спиране на дългите интервали на седене с интервали на интензивност.

Пролетната меланхолия и пролетната отмалялост са две разнообразни положения, които изискват разнообразни подходи за лекуване. Ако изпитвате признаци на меланхолия или отмалялост, значимо е да потърсите професионална помощ и да практикувате тактики за самообслужване, които могат да оказват помощ за справяне със признаците. Като се грижите за себе си, можете да се възползвате оптимално от пролетния сезон и да се насладите на всичко, което той може да предложи.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР