Съдържание:Предпочитан климатик за отопление При избора на климатични инсталации, които

...
Съдържание:Предпочитан климатик за отопление При избора на климатични инсталации, които
Коментари Харесай

Разлика между инверторен и конвенционален климатик

Съдържание:

Предпочитан климатик за отопление  Разлика сред инверторен и стандартен климатик

При избора на климатични съоръжения, които са изключително известни поради способността им както да охлаждат, по този начин и да затоплят пространствата, потребителите имат разполагаем две съществени технологии за подбора - инверторен климатик и стандартен климатик.

Между тях има дребна разлика, която е добре да бъде разбирана.

Инверторният климатик се смята за по-сложен, той се състои от компресор с променлива, а не закрепена скорост. Процесът е по-сложен, а същността на смяната на скоростта е да не разреши компресорът да работи на цялостната си мощ от самото начало, до момента в който е пуснат, а да контролира температурата, съгласно заложените стойности.

Счита се, че уредът е високо ефикасен и пестелив. Охлаждането и отоплението са автоматизирани по енергийно ефикасен метод. Уредът е спокоен по време на работа, тъй като за разлика от стандартния климатик, той не се включва и изключва по време на работа. Той единствено контролира температурата непрестанно. Използва по-малко сила и по тази причина работи по-малко. Износването му е също по-малко и има по-дълъг период за употреба. Този апарат е по-скъп, само че в дълготраен проект е рационална инвестиция.

 Климатик Снимка: Mustafa_Fahd/ pixabay.com

Конвенционалният климатик се отличава с закрепената си скорост. Моделът му на работа е да включва и изключва, с цел да управлява температурата. До компресора се доставя едно непрекъснато количество сила, което го прави да работи с избрана скорост.

Тъй като компресорът се включва и изключва всякога, когато доближи избрана температура, считана за гранична, системата е основана да работи по-усилено и надлежно е по-шумна. Това предизвиква изхабяване и повреждане, което я прави и по-малко рентабилна.

Конвенционалните климатици обаче са по-евтини от инверторните. Бюджетът и потребностите на средата на обитаване дефинира типа климатик, който е най-благоприятен за всеки обособен случай.

Предпочитан климатик за отопление

При инверторните климатици минус е, че е нужно повече време до старта на отоплението. В взаимозависимост от това по кое време климатикът е работил за последно и каква е външната температура, това лишава от 3 до 15 минути. След като един път е стартирал и достигнал нужното налягане инверторният вид го поддържа по-лесно и с по- невисок разход на сила на климатика.

При избор на климатик за комфорта на обитаване инверторните са желани, тъй като смяната на оборотите им разрешава при постигане на избраната температура да се понижи струята на климатика. Затова за комфорта инверторните климатици са желани.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР