Съдържание:Първи начин за белене на мангоВтори начин за белене на

...
Съдържание:Първи начин за белене на мангоВтори начин за белене на
Коментари Харесай

Как да обеля манго

Съдържание:

Първи метод за белене на мангоВтори метод за белене на мангоТрети метод за белене на мангоЧетвърти метод за белене на мангоАко мангото е презрялоКак се яде манго?  Как да обеля манго

Мангото е другоземен плод, чийто усет е мъчно да не се оцени. Ако желаете да се поглезите или да изненадате прелестно обичани хора, можете да сервирате както зрял апетитен плод, по този начин също и незрял.

Много хора си купуват манго в магазина и по-късно не знаят по какъв начин да се оправят с него. Има доста способи за белене на манго. Разбира се, кората на плода е доста красива, само че не е за препоръчване да се яде. Тя би трябвало да се почисти и в този момент ще разберем по какъв начин тъкмо.

Мангото е постоянно мъчно за белене, само че, преди всичко, би трябвало да ревизирате дали плодовете са узрели. Цветът не е знак: кората може да е зелена, алена, жълто-оранжева и даже лилава. Както при авокадото, би трябвало да го стиснете леко в дланта и да ревизирате дали е твърдо. Миризмата му може да помогне - колкото по-зрели са плодовете, толкоз са по-ароматни.

Първи метод за белене на манго

Измийте добре плода. Поставете мангото върху равна повърхнина (най-добре е да употребявате паница, с цел да съберете сока, който излиза). Не забравяйте, че в средата има огромна костилка, по тази причина вземете изострен нож и като държите плода отвесно, отрежете части от двете страни. След това, като държите парчето с пулпата нагоре, нарежете като решетка от горната страна с дребен нож, само че внимавайте да не пресечете кората. Огънете парчето от вътрешната страна на открито и изрежете кубчетата пулпа в паница, като деликатно ги отделяте от кората. Добавете всички сокове, които са изтекли по време на обработката на мангото.

Сега би трябвало да се справите със междинното парче с костилката. Първо би трябвало да нарежете пулпата с дребен, изострен нож и по-късно да я отделите от костилката - просто обикаляйте към нея, до момента в който се отреже колкото се може повече от месестата част.

Втори метод за белене на манго

 Белене на манго

Като опция, мангото може да се нареже на части, само че би трябвало да е леко недоузряло, а не прекомерно меко. За да махнете кората, ще ви е нужна белачка за картофи или елементарен нож, в случай че сте по-чевръсти. След това, като държите мангото в едната си ръка, обелете деликатно кората. Изрежете и отделете от костилката едно по едно части като полумесеци с дребен нож. И продължавайте да режете частите в кръг.

Трети метод за белене на манго

Направете кръстообразен прорез в горната част на плода и издърпайте кората като листенца. Този способ на разчистване е подобаващ за доста меки плодове. След това можете да разрежете плода на половина и да отделите костилката.

Четвърти метод за белене на манго

Доста забавен метод за белене на мангото с чаша. Подходящ за меки плодове и в случай че ще вършиме сок. И по този начин, вземете нож, направете 4 симетрични разреза до костилката. Ще получите четири елементи с кора. Допрете всяко парче до ръба на чашата, натиснете по кората и я отлепете. В този случай пулпата би трябвало да остане в чашата. В допълнение, чаша може да се употребява за добиване на костилката от половината плод. Използвайте ръба на чашата като лъжица. Костилката ще остане в чашата.

Ако мангото е презряло

Ако мангото е прекомерно меко и влакнесто, с цел да го нарежете по някакъв метод, просто изрежете части и извадете меката част с лъжица. Можете да го пасирате или смелите в кухненски робот с малко сок от лайм. От него ще се получи отличен сос за десерти (например смесено с кисело мляко) или даже за риба и пиле. А можете да си го хапнете и по този начин.

Как се яде манго?

 Смути Манго

Зрялото манго би трябвало да бъде определено за плодов десерт. Незрелите плодове са детайл от доста екзотични салати, а и се сервират и с морски блага. Можете също да вършиме сосове или гарнитури, смутита. Най-добре е да се наслаждавате на суровото манго, тъй като по този метод получавате повече витамини и хранителни субстанции от него. Мангото се употребява най-добре охладено. Можете също по този начин да изцедите сок от манго, да извършите пюре от него. Децата изключително ще харесат пюрето.

И по този начин, към този момент знаете задоволително за това по какъв начин да обелите манго и какъв е този плод. Това значи, че в този момент можете да се престрашите да си купите и опитате този другоземен и апетитен плод.

И откакто разбрахте по какъв начин елементарно се бели манго, пробвайте тези предписания за салата със скариди и манго или пък тези десерти с манго.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР