Съдържание:Отрицателни емоцииРаботите за добър социален статус и париИзбрали сте настоящата

...
Съдържание:Отрицателни емоцииРаботите за добър социален статус и париИзбрали сте настоящата
Коментари Харесай

Знаци, че незабавно трябва да смениш професията си

Съдържание:

Отрицателни емоцииРаботите за добър обществен статус и париИзбрали сте актуалната си работа заради липса на по-добра алтернативаУсещане за студенина от работатаДостигнали сте върха на кариерата сиВашата специалност не е атрактивнаСменяте работата си прекомерно честоИмате съкровена фантазия да извършите нещо друго  Знаци, че неотложно би трябвало да смениш специалността си ‹›  Повод за малко куче, автоматизиран, 5 метра Препоръчано за теб:Повод за малко куче, автоматизиран, 5 метра19.00 лева.Виж ››

Кой не е имал предпочитание да се откаже от всичко и да стартира да прави това, което в действителност обича?

Ако това се случва единствено от време на време в някои тежки понеделници, не е нужно да се притеснявате за професионалната си мотивация. Но в случай че тези мисли се въртят непрекъснато в главата ви, коства си да се замислите.

Посочваме осем знака, които би трябвало да ви наведат на мисълта, че рано или късно е добре да промените специалността си.

Преди да предприемете тази крачка, би трябвало да знаете, че по-късно ще се наложи да започнете всичко изначало - да учите, да търсите работа, да сте новак, да си спечелите известност.

Вижте листата по-долу - в случай че сте съгласни с най-малко две точки, е малко евентуално да работите работата на фантазиите си.

Основното нещо е да не бъркате желанията си с отмалялост или неприятни условия на работа на несъмнено място.

Ако сте подценени, не харесвате разпоредбите и културата на компанията, позицията и заплатата - това надали е обвързвано с специалността ви.

Умората се лекува с почивка и постоянна отмора, неодобрение от работодателя - промяна на работата. Но недоволството от нечий бизнес минава единствено с смяна на специалността.

Отрицателни страсти

 Време е за промяна на специалността

Обърнете внимание на страстите си по време и след работа. Ако по-рано постоянно сте се прибирали вкъщи в положително въодушевление, а в този момент сте били нападнати от хронична незаинтересованост и неспокойствие, това е сигурен знак, че не сте на мястото си.

И в случай че казусът не е в работодателя, тогава въпросът е в позицията и отговорностите.

Работите за добър обществен статус и пари

Избрали сте обучение по външен тип или с други думи казано - по положителното финансово положение, което ще ви обезпечи, а не по призванието ви.

Получавате положителни пари, работите на влиятелна работа. Но постоянно в този случай човек е преследван от липса на задоволство, тъй като не прави това, което би желал.

И по този начин, време е да промените специалността си - в случай че сте съумели в някакъв бизнес, можете да се справите по-добре и с нещо, което ви е в действителност по сърце.

Избрали сте актуалната си работа заради липса на по-добра опция

Нямате избор от една страна, само че от друга знаете какво точно би ви донесло благополучие. Може би би трябвало да продължите да търсите това, което харесвате?

Усещане за студенина от работата

Когато човек работи по предопределение, той е буен към специалността си - учи новите трендове, непрекъснато пораства професионално, претърпява кариерно развиване (ако има интерес и качества за това).

Достигнали сте върха на кариерата си

 Кога да смениш работата си

Работите в една и съща организация повече от 5-8 години, стигнали сте върха, който тя предлага незабавно след университета, израснали сте там и ви преследва чувството за липса на развиване.

Това може да е индиректен признак, че е време да промените специалността или работодателя си.

Вашата специалност не е атрактивна

Това може да е или поради рецесията, или тъй като практикувате умираща специалност. Не чакайте да стигнете до ръба, започнете да действате авансово.

Сменяте работата си прекомерно постоянно

Ако сменяте работа си повече от един път годишно и още веднъж нещо се обърква, може би търсите неверната специалност и е време да се ориентирате в друга посока.

Имате съкровена фантазия да извършите нещо друго

Вече мечтаете за друга работа: пробвайте нови позиции, научете нови неща, придобийте познания в нова област.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР