Съдържание:Неспособност за контролиране на емоциитеПроблеми със съняУпотреба на веществаПромени в

...
Съдържание:Неспособност за контролиране на емоциитеПроблеми със съняУпотреба на веществаПромени в
Коментари Харесай

Кога трябва да потърсим психиатър

Съдържание:

Неспособност за управление на емоциитеПроблеми със съняУпотреба на веществаПромени в представянето на учебно заведение или на работаОттегляне от обществени ситуацииНеобясними физически заболяванияПрекомерна тревога, безпокойствие или тъгаЧести кошмари или несдържаност  Кога би трябвало да потърсим психиатър ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Думите психологично заболяване са страшни за някои хора, обаче са доста постоянно срещани. Смята се, че към една пета от популацията има някаква форма на психологично разстройство като тревога, меланхолия или биполярнст. Има доста аргументи, като стрес и химически несъответствия, които водят до проблеми с психологичното здраве, а мнението на експерт може да помогне за идентифициране на проблем, неговата причина и благоприятни условия за лекуване.

Много хора, които имат проблеми с психологичното здраве, постоянно не търсят помощ, тъй като се смущават или не са напълно сигурни към кого да се извърнат. Възможността да разпознаете по кое време някой може да се нуждае от помощ е значима и има редица признаци, които демонстрират, че съветът с психиатър е чудесна концепция.

Неспособност за управление на страстите

Всеки има моменти, когато е печален, сърдит или раздразним, това са естествени усеща в живота. Въпреки това, когато някой има несъразмерни страсти, които не може да управлява, това е индикация, че е добре да се свърже със експерт, който да помогне.

Проблеми със съня

Качеството на съня може да каже доста за психологичното здраве на човек. Хората с психологични проблеми постоянно имат проблеми със съня. Може да имат проблеми със заспиването, да се разсънят прекомерно рано или да се разсънват доста пъти през цялата нощ. За страдание, неналичието на сън също затруднява оправянето със признаците на психологично заболяване.

Употреба на субстанции

Хората може да посегнат към алкохол или други медикаменти, с цел да се оправят. Това е червен байрак, в случай че някой се нуждае от това постоянно и не се усеща благополучен без помощта на тези субстанции.

Промени в представянето на учебно заведение или на работа

 Съвет от психолог

Един от признаците, че може да се наложи психиатричен съвет е, в случай че детето ненадейно изпитва усложнения в ученето или постоянно пропуща час. Това важи и за възрастни, които може да стартират да пропущат периоди или да им е мъчно да се концентрират върху работните задания.

Оттегляне от обществени обстановки

Човек, който страда от меланхолия или несъразмерна тревога, може да заобикаля обществени обстановки. Това може да се дължи на невъзможността да се управляват страстите или на компликации, свързани с другите.

Необясними физически болести

Психичното и физическото здраве са свързани и един от признаците, че психиатърът може да помогне е, когато някой има повтарящи се физически болести без съответна причина. Типичните признаци включват болки в стомаха, главоболие и неразбираеми болки.

Прекомерна тревога, безпокойствие или горест

Изключително значимо да потърсите помощ, когато някой има мисли за преустановяване на живота си.

Чести кошмари или несдържаност

Не се опасявайте да потърсите помощ, няма от какво да се срамувате, има доста налични експерти, които са тук, с цел да оказват помощ.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР