Съдържание:Най-тихите породи кучетаБасенджиШар ПейГолдън ретривърЯпонски хинХръткаНюфаундлендКавалер Кинг Чарлз ШпаньолБулдогШотландска еленова

...
Съдържание:Най-тихите породи кучетаБасенджиШар ПейГолдън ретривърЯпонски хинХръткаНюфаундлендКавалер Кинг Чарлз ШпаньолБулдогШотландска еленова
Коментари Харесай

Най-тихите породи кучета

Съдържание:

Най-тихите породи кучетаБасенджиШар ПейГолдън ретривърЯпонски хинХръткаНюфаундлендКавалер Кинг Чарлз ШпаньолБулдогШотландска еленова хръткаДоберман  Най-тихите породи кучета

Ако си мислите, че в случай че сте собственик на куче, то непрекъснато ще ви се постанова да се извинявате пред съседите ви по тази причина, че кучето ви подвига звук и е лае даже през нощта, то значи е време да се запознаете с най-тихите породи кучета в света. Важно е и да осъзнаете, че лаенето на кучето е неговия метод да поддържа връзка със света. В тази връзка може да се каже, че едни питомци са по-общителни, а другите - по-малко.

Причините, заради които животно може да лае повече са:

- на животните, които виждат в прозореца или през терасата;

- от скука;

- липса на внимание;

- от самотност.

Всички породи, даже и тези, които са по-тихи и кротки, имат потребност от задоволително количество умствена стимулация, физическа интензивност и взаимоотношение с индивида, с цел да могат да са щастливи и да не лаят без причина. Важно е да осъзнавате това, както и че в случай че сте решили да си вземете домакински любим, то това е голяма отговорност и вие сте длъжни да се грижите добре за вашия нов четириног другар.

Най-тихите породи кучета

Басенджи

 Басенджи

Породата идва от Африка и е ловна. Тези кучета са доста спокойни и в случай че са разчувствани, то издават тон сходен " йодел ". Освен че тези питомци са много тихи кучета, те са и много дейни и се отличават с самостоятелния си темперамент.

Шар Пей

Обикновено тези тихи кучета са много внимателни към непознатите, само че за сметка на това са много благи питомци, обичащи ласката и вниманието на стопаните си. Харесват да играят и могат да лаят единствено при положение, че са доста обезпокоени или уплашени. Имат огромни умствени заложби, като по тази причина имат потребност от ежедневна психическа и физическа подготовка.

Голдън ретривър

Отличават се с отзивчивия си характер и обичат да им обръщате доста внимание. Породата е тиха, само че за сметка на това обичат да гризат разнообразни движимости, като да вземем за пример мебели и други.

Японски хин

 Японски хин

Те са страхотни компаньони и по характер са доста отзивчиви и благи питомци. Също по този начин са доста чувствителни, само че и много тиха порода, като точно по тази причина са прелестен избор за любим, в случай че живеете в апартамент.

Хрътка

Те са доста отзивчиви, общителни, добре възпитани и спокойни тихи кучета, което ги прави прелестен избор за домакински любим, в случай че желаете безшумно животно, което няма да ви основава доста проблеми в развъждането си. Обичат да концентрират вниманието си на зрението, т.е. на това, което виждат и по тази причина не обичат да лаят, с цел да не се разсейват.

Нюфаундленд

Тази порода още веднъж е доста отзивчива и се отличава освен с тихия си темперамент, само че и това, че са доста смешни и сладки външно. Имат спокоен характер и доста рядко можете да ги чуете да лаят.

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Тази дребна порода е доста нежна и ласкова, а също така е известна с това, че имат успокоителен резултат на стопаните си и са доста привързани към тях. Можете да ги чуете да лаят, единствено в случай че са самотни и тъжни или пък уплашени.

Булдог

Отличават се със спокойния си, благ и отзивчив темепрамент, което ги прави прелестни домашни любимци. Заедно с това са доста тихи и нямат потребност от непрекъсната физическа интензивност.

Шотландска еленова хрътка

 Булдог

Породата е доста смела и физически издръжлива, а също по този начин тези кучета са доста лоялни и постоянно са подготвени да угодят на стопанина си. Имат потребност от постоянни физически извършения, с цел да бъдат здрави и щастливи. Могат да са малко по-шумни, единствено когато са дребни, само че откакто пораснат са много тихи и спокойни кучета.

Доберман

Въпреки всеобщото мнение, че тази порода е много нападателна, те са доста по-спокойни съпоставяне с много други кучета. Изключително деликатни са и са предани на стопаните си, а също по този начин постоянно ще извършват отговорно предоставените им задания.

Ако желаете да си вземете куче, което се отличава със спокойния си и отзивчив темперамент, само че и също така да е много безшумно, то тези породи са прелестен избор за домакински любим. Бъдете уверени, че те няма да ви основават доста компликации в развъждането им, само че също по този начин ще станат ваш правилен другар.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР