Съдържание:История на тълкуването на сънищаПътища и условия за тълкуване на

...
Съдържание:История на тълкуването на сънищаПътища и условия за тълкуване на
Коментари Харесай

Как да си тълкуваме сами сънищата

Съдържание:

История на тълкуването на сънищаПътища и условия за пояснение на личните сънищаСъновнициУсловия за вярно пояснение на личните сънищаНякои практични препоръки при пояснение на личните сънища  Как да си тълкуваме сами сънищата

Някои хора сънуват доста, други споделят, че в никакъв случай не сънуват. Всъщност всеки човек сънува и сънят заема приблизително 1 до 2 часа от времето, през което спи.

Сънят е необходим на тялото освен от физиологична позиция като време за възобновяване, само че има огромно значение и за психическото равновесие на личността. По своята значимост сънят заема място паралелно с храненето и нощната възстановителна отмора.

Отсъствието на толкоз значим детайл за личността може да докара до умствени разстройства и недостиг на скотски белтъци, а това ще се отрази трагично на общото здраве на индивида. Затова всеки човек сънува, без значение дали си спомня съня си, или не.

В множеството случаи хората помнят какво са сънували, само че по-често като обособени картини, усеща и настроения, които са се запечатали в съзнанието им, и по-рядко като обвързван и логичен спретнат роман за нощното прекарване.

Но в множеството случаи в съзнанието остават ярки облици, картини, наситени усеща и всичко това е преплетено с доста метафори, знаци и внушения, които изискват схващане и осмисляне, и по този начин поражда изкуството за пояснение на сънищата, което има дълга история и ненадейно развиване.

История на тълкуването на сънища

Тълкуването на сънищата е процедура, почнала в дълбока античност, още с осъзнаването от индивида на обстоятелството че до момента в който спи, вътрешният му живот продължава. Това има своето отражение в отношението на хората към нощните им прекарвания. В древен Рим сънищата влизат за разглеждане в Сената, защото са считани за тенденция от боговете за посоката на живота в действителността на хората.

Жреците и маговете не остават в страни от анализа на съновиденията и са пробвали качествата си за тяхното пояснение. Науката също им обръща уместно внимание. Декарт е първият, който ги вкарва в света на науката. Модерната психоанализа на собствен ред открива поразителния свят на сънищата с тяхното бурно развиване на несъзнатото. Психоанализата е заинтригувана от лабиринтите на подсъзнанието, където съзнанието потъва като в пещера във водовъртежа на пристрастености и страсти, доста по-силни и грандиозни от тези в действителния живот.

В морето от знаци, универсални и митични показа, вълшебни и незабравими облици съзнанието се губи, потъва и не намира отговор на въпросите, които го заливат, по тази причина логиката на психиката се заема да даде научно пояснение на този феномен, трансформирайки тълкуването на сънищата в основна част от проучване на дълбочините на душата, както и на необятната човешка мисъл.

Пътища и условия за пояснение на личните сънища

 Съновник

Измежду множеството банални сънища, директно отражение на злободневните проблеми, науката открива и в действителност значими и огромни съновидения. Разговорно експертите ги назовават оракулски сънища и сочат образци за значими открития, направени насън, за хрумвания с фундаментално значение, подсказани в съня.

Всички тези препратки подсказват, че сънищата в действителност са значими. Те се явяват кода за разгадаване на личната ни персона, да разберем по-добре самите себе си. Те са анализ на ефикасния ни живот в будната действителност, а също по този начин са нощния ни дневник, който ни носи значими послания. Някои от тях оставят ярки следи, само че множеството наличие изчезва, тъй като съгласно Фройд стремежът да изтласкаме тревожните детайли от живота, разкрити от съня, в областта на несъзнатото, забравяме съня си или по-голямата част от него.

Все отново можем да тълкуваме и сами сънищата си и за задачата има доста способи.

Съновници

Когато става въпрос за пояснение на сънища, първата мисъл, която изскача в съзнанието, са съновниците. За множеството хора те са непотребни. Всъщност всичко зависи от това по какъв начин са формирани и какъв е методът на създателите към знаците в сънищата. Всяко пояснение с клишета от съновника е несериозно. Опростяването на общата символика унищожава същинския смисъл на тълкуването. Сериозно основаното наличие на всеки съновник би трябвало да се опира на логиката на психиката. Добрият съновник предлага гама от нюанси за всеки знак. Нито един от тях не може да се похвали с закрепен вечно смисъл, който е повсеместен за всеки обособен случай. Например постоянно срещаният сън с рухването на зъби нормално се пояснява в доста съновници като знак за близка гибел. Отъждествяването със гибелта е несериозно, тъй като в случай че отразяваше действителен факт, то щеше да има чудовищни последствия за човешката популация. Затова същият знак може да се преглежда и като принизяване на личността, тъй като здравите зъби са знак на мощ, мощност, а рухването им значи загубата на силата.

Условия за вярно пояснение на личните сънища

- Първото изискване е отговорно отношение към личния сън, с вниманието, което би трябвало да му се отдели;

- Второто изискване е положително познаване на езика на сънищата. Това са неговите знаци, тъй като сънят в никакъв случай не демонстрира непосредствено нещата, а изобразява всичко със символи;

- Третото изискване е да се разбере вътрешната логичност и съгласуваност на съня, с цел да може вярно да се разчетат знаците. Разчитането на тайнствения език на знаците е сърцевината за разгадаването на съня. Крайъгълен камък в тази задача е разбирането, че сънят е насочен от нас към нашата личност;

 Тълкуване на сънищата

- Четвъртото изискване е да разбираме, че същинската ни същина в никакъв случай не е такава, каквато ни се коства. И с цел да възвърне на личността нейната достоверност, изтласкана от редица въздействия, е зародила логиката на психиката.

Имайки поради четирите условия, можем сами да тълкуваме сънищата си, в случай че сме наясно какви сме и какво търсим. Ако един субект е подчинил своята персона на държание, което му дава заблуда за мощ, просветеност или вглеждане в себе си, той рискува да подмине значими знаци.

Себепознанието е толкоз значимо, тъй като в актуалния свят съществуват прекомерно доста бинарни персони. Това са хора, които нямат разбирането, че съществува безкрайна гама от вероятни истини. Те имат свое лично махало, в което всичко е или в единия или в другия край, докъдето стига то.

Така всичко, което се случва, е или черно, или бяло. Оттенъци няма, а това изкривява неимоверно критерия. Такава персона няма потенциала да разтълкува съня си, тъй като е трансформирала живота си в поредност от банални безспорни истини, които са кухи и закостенели и те им пречат да се вслушат и чуят личния си неволен глас.

Някои практични препоръки при пояснение на личните сънища

Спрете се на избрани думи, с които характеризирате възприятието от съня, и намерете връзки - всяка дума, която е написана като спомен за съня, може да насочва към несъмнено предпочитание, път, по който следва да се върви.

Не забравяйте, че честотата на един сън е директно обвързвана със смисъла му. Колко по-често се повтаря един сън или сънища с сходен сюжет, толкоз по-голям е той за живота на сънуващия ги. Най-вероятно се касае за оракулски сън].

Сънищата имат неповторими и очебийно персонални послания. Вглеждането в личните възприятие и стремежи, в паниките и терзанията ще даде отговора на всички въпроси към тълкуването на съня. Най-автентични са тези открития, които идват от вътрешната страна. Тълкуването на личният сън е в действителност едно себеоткриване. Това е персонално прекарване, което всеки би трябвало да изживее и разбере самичък.

Вижте още:

- Какво приказват сънищата за здравето ни;

- Какво значи сънят за бебе.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР