Съдържание:Има и други практични съвети как да се намали прекалената

...
Съдържание:Има и други практични съвети как да се намали прекалената
Коментари Харесай

Как бойлерът харчи най-малко ток?

Съдържание:

Има и други практични препоръки по какъв начин да се понижи прекомерната консумация на бойлера.  бойлер

Високите сметки за ток са главната повинност на българските семейства. Освен цената, причина за тези непостижими от време на време сметки е разхищаването на електрическа сила. Затова е нужно ревизиране и редуциране на всевъзможни ненужни разноски.

Един от най-големите потребители на ток е бойлерът. Обикновено този апарат е включен през целия ден, тъй като потребността от топла вода е непрекъсната както през зимния сезон, по този начин и в летните горещини, когато вземането на душ е неведнъж.

Този апарат изразходва към 23 % от тока за месеца. Има обаче няколко лесни метода да се спести от тези средства и някои от тях са да не се загрява прекалено водата, да се не оставят крановете да пропущат вода и от време на време да се източва от време на време всичката вода от бойлера.

Има и други практични препоръки по какъв начин да се понижи прекомерната консумация на бойлера.

1. Термостатът на бойлера е най-икономичен на 60-65 градуса.

2. Ако се изолират първите 2-3 метра от тръбите на горещата и студената вода, свързани с бойлера, това ще се отрази позитивно на сметката за ток.

3. Топлинните клапи, конфигурирани по тръбите за топла и студена вода ще предотвратят загубите на топлота. Повечето нови бойлери имат вградени такива клапи.

4. Ако резервоарът за вода се източва на всеки 3 месеца, ще се отстранен седиментите, които пречат на преноса на топлота и това ще усили успеваемостта на бойлера.

5. Използването на душ вместо вана понижава разхода на топла вода и надлежно сметката понижава.

 по какъв начин бойлерът харчи минимум ток

6. Може да се конфигурира кран и душ глава, които смесват водата с въздух. Това ще понижи внезапно потреблението на топла вода.

7. Повредените кранове е добре да се ремонтират навреме. С тях се губи доста количество вода за малко време.

8. Лоста на кранчето на мивката в кухнята би трябвало да е в студена позиция. При потреблението на малко по количество вода, слагането на лоста в гореща позиция черпи топла вода, без значение че тя не доближава до самия кран и не протича.

9. Резервоарите за топла вода е добре да се изолират. Трябва обаче да се пази термостата да не се покрива.

Тези и други препоръки ще оказват помощ в спестяването на топла вода и оттова на ток за загряване на още вода.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР