Съдържание:Етап 1. Подготовка на самогонова кашаСтъпка 2. Сладката вода се

...
Съдържание:Етап 1. Подготовка на самогонова кашаСтъпка 2. Сладката вода се
Коментари Харесай

Как се прави руският домашен алкохол самогон

Съдържание:

Етап 1. Подготовка на самогонова кашаСтъпка 2. Сладката вода се трансформира в самогонова кашаСтъпка 3. Получаване на недопечен алкохолСтъпка 4. Раждането на самогонаСтъпка 5. Почистване на самогонаПоследни линии  Как се прави съветският домакински алкохол самогон ‹›  Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 елементи Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части129.00 лева.Виж ››

Искате ли сами да извършите самогон и да изпитате удоволствието от приготвянето му? Нека забележим по какъв начин да извършите първокласен алкохол вкъщи - на елементарен език, без формули и комплицирани термини.

Хората познават самогона като съветски домакински алкохол. Руснаците и до в този момент не стопират да го подготвят, освен тъй като алкохолът в магазините им става все по-скъп, само че и тъй като считат, че техният самогон е елементарен, забавен и в допълнение умерено безвреден за здравето алкохол. Приготвянето на домакински самогон в Русия не е неразрешено от закона. Дори имат профилирани магазини, в които продават всичко належащо за подготвяне на напитката вкъщи.

Прочетете тези 5 лесни стъпки и ще научите по какъв начин се прави самогон вкъщи.

Етап 1. Подготовка на самогонова каша

Основната суровина за самогона е самогоновата каша. За да я приготвите, би трябвало да смесите две съставки: вода и храни, съдържащи захар. Можете да изберете от:

- захар (за типичен самогон);

- плодове, компоти или сладко (за домашна ракия);

- зърно или малц (за уиски).

Класическият самогон се прави с елементарна самогонова каша, направена от вода и елементарна захар. Дозировката е елементарна - вода - 10 литра и захар - 2 кг.

За да приготвите самогоновата каша, просто смесете захар и вода. Водата би трябвало да е чиста, мека и непреварена. Преди да смесите съставките, е належащо да приготвите херметически резервоар за последващата ферментация на кашата. Той може да е:

- пластмасов (евтин и практичен);

- от стъкло (хубаво и по-скъпо);

- емайлиран;

- резервоар, направен от неръждаема стомана или мед от хранителна степен.

Не използвайте алуминиеви съдове, алуминият е нездравословен за здравето!

Първо, контейнерът би трябвало да се почисти, изплакне с гореща вода и да се избърше до изсъхване. Разбъркайте захарта във водата - основата е подготвена. Сега е време да съживим кашата.

Стъпка 2. Сладката вода се трансформира в самогонова каша

 Руски домакински алкохол Снимка: Pavlofox/pixabay.com

За да извършите същинската самогонова каша, прибавете към нея квас. Дрождите могат да бъдат:

- Суха (алкохолна) квас - 30 грама;

- Пресована (хлебна) квас - 150 грама.

Допреди 10-15 години всички домашни дестилатори са употребявали елементарна хлебна квас за подготвяне на каша. Тя е евтина, само че има редица дефекти - ферментира дълго време, излъчва ниско алкохолно наличие (не повече от 9%) и излъчва неприятна миризма по време на ферментация.

Алкохолната квас е особено основана за подготвяне на домашни алкохолни питиета. Тя прави кашата по-силна (съдържание на алкохол до 20%), не отделя пяна или миризма и ферментира по-бързо. Препоръчва се да се употребява алкохолна.

Не добавяйте квас към гореща вода. Температурата на смогоновата каша би трябвало да бъде не повече от 28 °C.

След като добавите маята, затворете капака херметически, поставете уплътнител, с цел да освободи въглероден диоксид, след което я поставете в топла среда от 20-25°C и изчакайте маята да трансформира цялата захар в алкохол. Не е бързо, би трябвало да изчакате най-малко 4-5 дни. Точният период зависи от типа на дрождите. В края на ферментацията ще получите захарна каша.

Ако интервалът на ферментация на маята е минал, тогава кашата се ревизира за подготвеност. Признаци, че кашата е подготвена:

- Горчив усет - това значи, че всички захари са минали в алкохол;

- Липса на пяна - повърхността е гладка, присъщото съскане го няма;

- Прозрачност - кашата става по-прозрачна, а на дъното се образува наслойка.

Ако всички признаци на подготвеност са налице, тогава остава да се направи и последното нещо - да се изсветлите кашата. Това е належащо, с цел да се отстранен изцяло остатъците от дрожди, които имат противен усет и аромат. Като изсветлител се употребява елементарен и наличен материал - бентонит. Това е бяла глина, смляна на прахуляк. Попадайки в кашата, единствено за 24 часа, тя събира всички остатъчни артикули от ферментацията и пада с тях на дъното. Малка консумация - 1 супена лъжица на 10 литра каша.

Стъпка 3. Получаване на недопечен алкохол

Сега най-интересното нещо – филтрация на самогоновата каша. Тук няма да преглеждаме характерностите на домашните дестилатори, само че се предлага да се закупи подготвен и безвреден, а не да се вършат домашни импровизации. В Русия сходни апарати са налични в магазините. Съществуват доста модели, само че класическият уред е със суха пара.

Изплакнете устройството усърдно преди приложимост. Изсипете избистрената каша в него на 3/4 от размера му, свържете с кухненския смесител, поставете на печката и доведете до шупване. Отделянето на недопечен алкохол се прави, до момента в който термометърът на устройството не покаже 98 °С. След това може да спрете отделянето. На изхода ще получите 30-40 °С алкохол.

Алкохолът, получен след първата филтрация, не може да се употребява. Той е кондензиран с нездравословни примеси и би трябвало да се почисти. За да създадем алкохола си приложим и чист, е нужна втора филтрация.

Стъпка 4. Раждането на самогона

 Процес на подготвяне на домакински самогон

Полученият алкохол се разрежда с чиста питейна вода до мощ 20-25 °С. Правило: самогонът се прибавя във водата, а не противоположното! В противоположен случай ще помътнее.

По време на втората филтрация ще дестилираме получения недопечен първак до същински самогон. Схемата за свързване е същата, само че е належащо в допълнение съоръжение за обособяване на безобидната част. Ще ви би трябвало спиртомер, с цел да определите силата на напитката и разграфен с ограничения цилиндър за лесна работа с алкохолния апарат.

Втората филтрация се прави посредством делене на получения артикул на 3 елементи, които следват една след друга по време на дестилацията:

1. Глави. Това е първата и доста нездравословна част, която би трябвало да бъде отделена от потребното тяло. За да разберете какъв брой глави би трябвало да бъдат определени, е належащо да се пресметна размерът на абсолютния алкохол в суровия. Умножаваме размера на дестилираната суровина по нейната мощ (% съдържащ се чист алкохол) и разделяме на 100. В нашия случай: имаме 20 литра суровина със мощ 25 °С. Изчисляваме: 20*25/100 = 5 литра безспорен алкохол. Главите са 10% от размера на абсолютния алкохол, което значи, че получаваме размера на главите - 500 мл;

2. Тяло. Това е това, от което се нуждаем, това, което ще пием. Избира се след главите, до момента в който алкохолното наличие спадне до 45. Всичко, което е след тялото са опашки;

3. Опашки. Също са нездравословна част, която не би трябвало да попадне в готовата напитка.

Поздравления, получихте същински самогон! Сега, откакто получихте тялото, ще извършите напитката в действителност идеална, като я изчистите от всички примеси.

Стъпка 5. Почистване на самогона

Можете да употребявате брезов или кокосов въглен за разчистване. Има два метода:

- Накисване. Самогонът се изсипва в цялостен съд с въглища и се кисне 2-3 часа, като се разбърква понякога и се филтрира;

- Филтрация. Извършва се посредством непосредствено прекосяване на самогона през резервоар с въглища.

Преди да употребявате дървени въглища, би трябвало да се отървете от въглищния прахуляк, който може да направи напитката мътна.

Пречистената по този метод напитка към този момент е подобаваща за консумация. В резултат: с 2 кг захар получихме 2.5 литра чиста напитка без махмурлук.

Последни линии

Преди приложимост, самогонът нормално се разрежда до мечтаните градуси. Отново помнете златното предписание за разбъркване: прибавете алкохол към водата. А преди да сервирате, оставете самогона да стои в хладилника за няколко дни, тъй че да стане мек, прелестен и лек.

Всъщност това е единствено върхът на айсберга на домашното пивоварство. Има извънредно доста благоприятни условия за опити и нови алкохолни предписания. Пригответе коняк, като поставите самогона в бъчви. Получете нови аромати, употребявайки разнообразни съставки. Рециклирайте остарели домашни конфитюри и компоти в домашни питиета!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР