Съдържание:1. Почистване на мазни петна със сол2. Почистване на мазни

...
Съдържание:1. Почистване на мазни петна със сол2. Почистване на мазни
Коментари Харесай

Как да почистим мазни петна от дрехите си

Съдържание:

1. Почистване на мазни петна със сол2. Почистване на мазни петна с лимонен сок3. Почистване на мазни петна със содата за хляб4. Почистване на мазни петна с ябълков оцет5. Почистване на мазни петна с веро и сода  Как да почистим мазни петна от облеклата си ‹›  Комплект коледна кутия и форми за сладки Практичен аксесоар за вашия дом:Комплект коледна кутия и форми за сладки15.00 лева.Виж ››

Предполага се, че в дома си всеки разполага с някакъв профилиран препарат за унищожаване на петна от облеклата - Vanish, препаратите на Apta, на Sano, на Dr. Beckmann или пък родния препрат Изи.

Никак няма да подценяваме тяхната успеваемост. Те в действителност имат мощна мощ и отстраняват мазните петна от облеклата ни, само че не трябва да забравяме, че огромна част от тях (дори и на някои категорично да е изписано, че са БИО препарати) вредят освен на нашето здраве, само че и на околната ни среда.

Именно заради тази причина ще посветим следните редове, с цел да ви покажем, че можете да употребявате по-щадящи здравето ни домашни средства за разчистване на мазни петна от облеклата си.

1. Почистване на мазни петна със сол

 Почистване на мазни петна от облеклата със сол

На първа помощ при оправянето с мазно леке идва солта. Веднага, откакто сте забелязали, че сте се накапали с нещо мазно, поръсете петното със сол. Няма никакво значение дали ще е трапезна, йодирана, хималайска и така нататък Идеята е, че тя ще " изсмуче " мазнината, стига да я оставите да работи към 2- 3 часа. Когато отмине нужното време, изтръскайте солта и сложете нечистата дреха дружно с нормалните облекла, с които бихте я пуснали в пералнята.

2. Почистване на мазни петна с лимонен сок

Можете да напръскате мазното леке с лимонен сок и да оставите дрехата за към 2-3 часа на слънце. След това я пуснете в пералнята. Това се отнася единствено за бели облекла.

3. Почистване на мазни петна със содата за самун

Содата бикарбонат е извънредно ефикасна, тъй като можете с нея да поръсите с нея единствено едно-две мазни петънца, останали по облеклата ви. Но също по този начин можете да ги накиснете в разтворена във вода сода за няколко часа. Това още веднъж важи единствено за белите облекла поради избелващия резултат, който има содата.

4. Почистване на мазни петна с ябълков оцет

 Почистване на мазни петна с ябълков оцет

Най-верният домакински асистент за унищожаване на мазни петна от всевъзможни облекла, в това число и цветни, е ябълковият оцет. Освен това той работи и като освежител за цветовете, и като омекотител.

5. Почистване на мазни петна с веро и сода

За идващия домашен трик за унищожаване на мазни петна от облеклата ни ще ви е нужна единствено остаряла четка за зъби, веро или течен сапун и сода. Сложете малко количество от верото или течния сапун върху четката, поръсете я със сода за самун и разтъркайте с нея мазното леке.

Покрийте го добре с приличната на паста примес и оставете тя да работи за към половин час. Едва тогава пъхнете дрехата в пералнята и я пуснете на нормалните градуси и желаната от вас стратегия за пране.

 Почистване на мазни петна

Както евентуално сами се досещате, третирането със сода е уместно единствено при бели или доста светли облекла, тъй като тя има избелващи свойства.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР