Съдържание:1. Не използвайте скраб за лице2. Почиствайте кожата си сутрин

...
Съдържание:1. Не използвайте скраб за лице2. Почиствайте кожата си сутрин
Коментари Харесай

Съвети, ако кожата ви е много мазна

Съдържание:

1. Не използвайте скраб за лице2. Почиствайте кожата си заран и вечер3. Използвайте тоник без наличие на алкохол или ацетон след почистване4. Използвайте лек дневен хидратиращ крем, който не е мазен5. Използвайте подобаваща маска за лице два пъти седмично6. Използвайте един път седмично глинени маски7. Изградете си режим8. Не прекалявайте с грима и постоянно слагайте минерална основа за грим9. Използвайте натурални продукти10. Мийте всеки ден четки ви за грим  Съвети, в случай че кожата ви е доста мазна ‹›  Козметична чанта-органайзер за пътешестване Препоръчано за теб:Козметична чанта-органайзер за пътуване35.00 лева.Виж ››

Мазната кожа може да е огромен проблем за дамите, изключително в летните месеци, когато даже лекият грим мъчно се задържа на лицето.

Има обаче разнообразни способи да намалите омазняването на кожата. Освен това, по този начин ще можете да почистите порите си и да изравните тена.

Как да се справите с мазната кожа в домашни условия?

1. Не използвайте скраб за лице

Той подтиква и покачва омазняването на кожата. Вместо скраб за лице може да употребявате разнообразни артикули, които съдържат AHA (алфа хидрокси киселини: гликолова киселина, лимонена киселина, млечна киселина) или BHA (бета хидрокиселини: салицилова киселина).

Добра концепция е и потреблението на ананас, мляко, тиква и други ензими, които оказват помощ за разтварянето на мазнините. С тези средства ще можете да премахнете мъртвите кафези и да почистите кожата си, като в същото време с това няма да се усили нейното омазняване.

2. Почиствайте кожата си заран и вечер

 Грижа за мазна кожа

Вашата кожа има по този начин наречения предпазен пласт, който пречи на бактериите да се развъждат, защото те не обичат киселата среда.

Именно по тази причина не се предлага да употребявате елементарен сапун да вземем за пример, защото той измива този предпазен пласт и бактериите могат свободно да се развиват и да провокират разнообразни възпаления на кожата.

Използвайте гальовен артикул, предопределен за вашия вид кожа, който ще се погрижи за омазняването на лицето по най-хубавия метод.

3. Използвайте тоник без наличие на алкохол или ацетон след разчистване

Подобни артикули изсушават кожата и изпращат сигнал на мазните жлези, че кожата има потребност от увеличение на омазняването. Именно по тази причина е по-добре да избягвате сходни средства, така кат те ще усложнят обстановката ви още повече.

4. Използвайте лек дневен хидратиращ крем, който не е лоен

Мазнините и влагата са две разнообразни неща, а мазната кожа се нуждае от хидратация. Това може да извършите както с подобаващи храни за мазна кожа, по този начин и с домакински хидратиращ крем.

Дори този вид кожа може да бъде обезводнена, по тази причина се уверете, че пиете задоволително вода денем.

5. Използвайте подобаваща маска за лице два пъти седмично

 Съвети при омазняване на кожата

Така ще се усъвършенства циркулацията и кислородния метаболизъм на кожата като в същото време с това по този начин ще премахнете мъртвите кафези.

В никакъв случай обаче не прекалявайте с маската за лице за мазна кожа, защото тези артикули са по-агресивни и по-честата им приложимост може да докара до противоположния резултат.

6. Използвайте един път седмично глинени маски

По този метод ще стегнете порите си и ще ги почистите. Тази стъпка е доста значима, в случай че желаете да се справите с непотребното омазняване на кожата.

Никога не си лягайте с непочистено лице, защото по този начин порите ви ще се запушат доста елементарно.

7. Изградете си режим

Кожата е доста дейна по време на сън, тъй като регенерира и създава нови кафези по-бързо, в сравнение с когато сте будни. Грижейки се вярно за нея, доста скоро ще видите резултата от старанието си и това че лицето ви към този момент се омазнява по-малко от преди.

8. Не прекалявайте с грима и постоянно слагайте минерална основа за грим

 Мазна кожа препоръки

Старайте се да минимизирате потреблението на декоративна козметиката изключително през летните месеци.

Така да вземем за пример, в случай че кожата ви се омазнява повече през горещите дни, тогава можете да употребявате матиращи салфетки, а не да слагате още и още пудра, запушвайки порите си и усложнявайки още повече казуса с мазната кожа.

9. Използвайте натурални артикули

Избягвайте потреблението на артикули с изкуствените аромати, оцветители, синтетични химикали и минерално масло, защото по този начин ще можете да контролирате омазняването на кожата си.

10. Мийте всеки ден четки ви за грим

Бактериите се развиват доста бързо и по тази причина е извънредно значимо да се грижите вярно освен за вашата кожа, само че и да миете добре всички ваши четки за грим.

Старайте се и да не пипате доста лицето си, защото ръцете не постоянно са чисти и може да замърсите кожата си.

Тези простички препоръки за мазна кожа ще ви оказват помощ да да контролирате казуса. Съветваме ви да съчетаете домашните грижи с професионалните, с цел да постигнете най-хубави резултати и доста скоро да се радвате на чиста и здрава кожа.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР