Съд във Виница осъди 80-годишната Алла Стадницкая на 4 години

...
Съд във Виница осъди 80-годишната Алла Стадницкая на 4 години
Коментари Харесай

Украински съд конфискува апартамента на пенсионерка, която призова войските на РФ, осъди я на 4 г.

Съд във Виница осъди 80-годишната Алла Стадницкая на 4 години затвор за оправдаване на съветската експанзия. В същото време съдът конфискува жилището й - това е първият сходен случай в Украйна, заяви уеб сайтът TSN, представен от УНИАН.
 
Съобщава се, че дамата е преподавала физика в едно от учебните заведения във Виница в продължение на десетилетия. Според съседи тя постоянно доста е обичала Русия и Путин, до момента в който ненавижда всичко украинско.
 
По време на пандемията от ковид пенсионерката отишла при децата си в Русия, като по този начин и не се върнала вкъщи. Вместо това тя разгласява в обществената мрежа Однокласники приканва Путин да пристигна и да избави " Украйна на Бандера ". Тя също по този начин интензивно " харесва " изявленията на руснаците с нападателни изказвания в обществената мрежа.
 
Разследването против дамата е извършено от районния отдел " Виница " на СБУ. След като са събрали всички доказателства, проверяващите са трансферирали случая в съда, където пенсионерката е приета за отговорен в осъществяване на закононарушения - оправдаване на съветската експанзия и апели за събаряне на държавната власт в Украйна.
 
Тъй като Анна Стадницкая е отвън Украйна, тя е наказана задочно. Освен четири години затвор, тя е наказана и на конфискация на цялото имущество, в това число и на двустаен апартамент във Виница.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР