Съд в Ню Йорк ще разглежда обвинение срещу Ericsson, свързано

...
Коментари Харесай

САЩ съдят Ericsson заради бизнеса в Ирак


Съд в Ню Йорк ще преглежда обвиняване против Ericsson, обвързвано с бизнеса в Ирак
(снимка: CC0 Public Domain)

Шведската телекомуникационна компания Ericsson, нейният основен изпълнителен шеф и основният ѝ финансов шеф бяха посочени като обвинени в американско правосъдно дело, заведено в Ню Йорк. Твърди се, че компанията подвежда вложителите по отношение на интервенциите си Ирак.

Ericsson е в центъра на скандал за евентуални заплащания към Ислямска страна Ирак. В сряда Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи, че компанията е нарушила съглашение за отсрочено правосъдно гонене от 2019 година, като не е разкрила изцяло детайлности за интервенциите си в Ирак, отбелязва.

Делото, заведено от адвокатска адвокатска фирма Pomerantz в Окръжния съд на Източния окръг на Ню Йорк, твърди, че Ericsson е подвела вложителите, преувеличавайки степента на отвод за заплащане на подкупи, наред с други неща.
още по темата
Съгласно изискванията на съглашението, Ericsson се съгласи по следствията на редица случаи на корупция, включващи подкупи в Китай, Виетнам и Джибути, и да сътрудничи на проверяващите органи.

Откакто медиите оповестиха за хипотетичните подкупи, компанията загуби съвсем една трета от пазарната си стойност.

Вътрешното следствие на Ericsson завърши през 2019 година, само че беше оповестено обществено през февруари след медийни запитвания. То разкри заплащания, предопределени да заобиколят иракските митници в миг, когато екстремисти, в това число Ислямска страна, направляваха някои от маршрутите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР