Съд в Ню Йорк наложи на семейната фирма на Доналд

...
Съд в Ню Йорк наложи на семейната фирма на Доналд
Коментари Харесай

Trump Organization е глобена с 1,6 млн. долара за данъчни измами

Съд в Ню Йорк наложи на фамилната компания на Доналд Тръмп оптималната допустима санкция от 1,6 млн. $ за осъществяване на данъчни измами.

Сумата, която е оскъдна за милиардера строителен бизнесмен, има алегорично значение, защото някогашният президент още веднъж се стреми към Белия дом на фона на голям брой юридически проблеми.

Миналия месец Trump Corporation и Trump Payroll Corp., структури на Trump Organization, бяха приети за отговорни в провеждането на дългогодишна скица за машинация и укриване на налози посредством подправяне на бизнес документи.

След правосъден развой те бяха наказани по всички 17 точки, като това бе първият случай, в който фирмите бяха наказани за закононарушения.

На самия Тръмп не бяха повдигнати обвинявания, само че присъдата нанесе спомагателни вреди на репутацията му, защото той се стреми към номинацията на републиканците за президентския пост през 2024 година

" Въпреки че корпорациите не могат да излежават присъди в пандиза, тази следваща присъда и наказание служат като увещание на корпорациите и ръководителите, че не можеш да измамиш данъчните управляващи и да ти се размине ", съобщи окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг, който водеше делото.

Trump Organization, която понастоящем се ръководи от двамата пълнолетни синове на Тръмп - Доналд младши и Ерик, е укрила възнагражденията, които е изплатила на висши ръководители в интервала 2005-2021 година

Във вторник дългогодишният финансов шеф Алън Вайселберг беше наказан на пет месеца затвор и се съгласи да заплати 2 милиона $ санкция за ролята си в измамата.

Той се призна за отговорен за това, че дружно с компанията е замислил да получи недекларирани облаги, като да вземем за пример апартамент без наем в първокласен квартал, първокласни коли за него и брачната половинка му и такси за внуците му в скъпо частно учебно заведение.

75-годишният мъж призна 15 обвинявания в данъчни измами и даде показания против Trump Organization като част от съглашението за признание на виновност. По време на правосъдния развой той не е замесил Тръмп.

Тръмп жигосах делото на окръжния прокурор на Манхатън като " лов на вещици " и съобщи, че Вайселберг е работил самичък.

Граждански иск

С произнасянето на присъдата в петък не се поставя завършек на юридическите проблеми на някогашния президент, който неведнъж е упрекван в нарушение на законите.

Докато беше президент в интервала 2017-2021 година, Тръмп беше подложен на два пъти на импийчмънт: в първия случай за корист с власт и възпрепятстване на правораздаването, а във втория - за подбудителство към протест след нападението на 6 януари 2021 година от негови почитатели против Конгреса на Съединени американски щати.

През декември следствието на Конгреса за 6 януари стигна до заключението, че той би трябвало да бъде измамен под отговорност за въстание и скрит план за машинация на Съединените щати.

Тръмп е разследван също по този начин за хипотетично нелегално запазване на строго секретни документи в дома му във Флорида, Мар-а-Лаго, и възпрепятстване на следствието по случая.

В щата Джорджия той е изправен пред вероятно обвиняване за интервенция в гласуването в щата по време на изборите през ноември 2020 година, които Тръмп загуби от президента Джо Байдън.

В Ню Йорк пък основният прокурор на щата Летиция Джеймс заведе цивилен иск против Тръмп и три от децата му, обвинявайки ги в машинация посредством надценяване на активите за застраховане на заеми и последващото им подценяване за минимизиране на налозите.

Джеймс желае 250 млн. $ неустойки, както и възбрана Тръмп и децата му да работят като ръководители на компании в Ню Йорк. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР