Съд в Грузияразпореди за пет дни в ареста да бъде

...
Съд в Грузияразпореди за пет дни в ареста да бъде
Коментари Харесай

Грузински съд разпореди задържането на жена, напръскала икона с портрет на Сталин

Съд в Грузия разпореди за пет дни в ареста да бъде арестувана жена , която  оскверни икона с изображението на руския водач Йосиф Стали н, съобщи Ройтерс, като се базира на днешна информация на локални медии.

Агенцията напомни, че дейностите на грузинката Ната Перадзе са разпалили масови митинги  миналия месец в столицата Тбилиси .

Ройтерс прецизира, че за момента неин кореспондент не е съумял да се свърже за коментар по телефона с грузинската Асоциация на младите юристи, която пое отбраната на Перадзе, само че оттова са декларирали за локалната организация ИнтерПресНюз, че клиентката им е арестувана по обвиняване в дребно безчинство , което е административно нарушаване .

ИнтерПресНюз не е пояснила каква линия на отбрана са избрали юристите на Перадзе . Тя бе упрекната, че е напръскала със синя багра икона, на чийто непряк панел има и изображение на Сталин , в основната катедрала на Тбилиси " Света Троица " . Хилядите хора, излезли на митинга в средата на януари, упорстваха за сурово наказване за дамата.

Ройтерс прецизира, че непряк панел на иконата долу вляво включва изображение на родения в Грузия Сталин – върл безбожник, който грубо преследва религията в целия Съветски съюз. Изобразен е миг, когато по време на Втората международна война Сталин е блажен от Света Матрона Московска – незряща прорицателка и съветска светица от локално значение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР