Съд в Беларус е осъдил журналист на 18 месеца затвор

...
Съд в Беларус е осъдил журналист на 18 месеца затвор
Коментари Харесай

В Беларус осъдиха журналист заради съобщения в чат

Съд в Беларус е осъдил публицист на 18 месеца затвор за засегнатост на президента Александър Лукашенко в изтрити известия в чат, а също за клюка против полицията. Това заяви Беларуската асоциация на публицистите, съобщи NOVA, цитирайки AP.

Според известието, 50-годишният Сярхей Хардзиевич е наказан и на санкция в еквивалента на 1600 $. Съдебното дело против репортера от районна медия в град Драхичин, на 300 километра югозападно от Минск, е част от акцията на беларуските управляващи против самостоятелните медии и деятелите за права на индивида, уточни осведомителната организация.

Хардзиевич е бил измамен под отговорност за постове в чат група във " Вайбър ", които са били изтрити предходната година. Той не се призна за отговорен пред съда, а юристите му упорстваха, че против клиента им няма доказателства и, че не може да бъде открит състав на закононарушение. Общо 29 беларуски публицисти са арестувани под стража, като или чакат правосъдно дело, или към този момент излежават присъда, означи AP.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР